Galerie JoLi

Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp

Tentoonstelling t/m 19-04-2020 > Urmond
Galerie JoLi Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp
Ton Slits - Michael Krupp - Vera Hilger bij Galerie JoLi
Galerie JoLi Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp (2)
Ton Slits, zonder titel, acryl op doek, 120 x 100 cm.
Galerie JoLi Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp (3)
Michael Krupp, zonder titel, zeefdruk en acryl op doek, 115 x 105 cm.
Galerie JoLi Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp (4)
Vera Hilger, Olieverf en tempera op doek, 100 x 100 cm, 2019.
Galerie JoLi Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp (5)
Ton Slits (NL) In het werk van Ton Slits speelt ruimtelijkheid een grote rol. Vaak roepen verbindingen en vertakkingen associaties op met de natuur, een plattegrond, metrostelsel of het menselijk lichaam. De tekeningen met borduurwerk benadrukken het handmatige, het fysieke en het meditatieve werken.

Vera Hilger (D) De kunstwerken van Vera Hilger associëren met landschappen, mist, licht, lucht en ruimte. Het lijken sterrenbeelden in een donkere kosmos, wolkenformaties of verscheurd textiel. Door de vele verflagen en structuren ontstaat een beeld met aan de oppervlakte een soort huid of weefsel, waardoor je in je herinneringen zoekt naar een betekenis van de abstracte werken.

Michael Krupp (D) Soms leidt een motief, soms het materiaal en dan weer het medium de kunstenaar tot een nieuwe weg en toont het welke veelheid aan methodes en uitdrukkingsmogelijkheden hij gebruikt om zijn doel te realiseren; het laten zien van het vluchtige, het vergankelijke, het ongrijpbare.

Van harte welkom!
Galerie JoLi, Holsberg 81A, 6129 KM, Berg aan de Maas, Urmond (bij Sittard)
Open op donderdagen van 13-20 uur, op vrijdagen van 13-18 uur en de 1e en 3e zondag van de maand van 13-18 uur. Daarnaast open op afspraak. www.galeriejoli.nl Facebook Galerie JoLi
Galerie JoLi Urmond
Siemen Dijkstra, 1 dag winter Lheeder es, 2016, kleurenhoutsnede 18 x 62 cm ingelijst 30 x 74 cm
Galerie JoLi Urmond (2)
Stefan Bleekrode, Dorp in de bergen, 2017, Inkt en aquarel op papier, 66 x 47 cm ingelijst 74 x 55 cm
Galerie JoLi Urmond (3)
Galerie JoLi Urmond (4)

Expositie bij Galerie JoLi Ton Slits Vera Hilger Michael Krupp
Van 16 februari 2020 t/m 19 april 2020

Galerie JoLi, de galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont kunst van drie kunstenaars.

Ton Slits (NL) Dichtbij en Veraf
In het werk van Ton Slits speelt ruimtelijkheid een grote rol. Vaak roepen verbindingen en vertakkingen associaties op met de natuur, een plattegrond, metrostelsel of het menselijk lichaam. De intimiteit van de gekozen materialen in de tekeningen met borduurwerk brengt het werk dichtbij. Door het handmatige krijgt het iets fysieks, terwijl het ritme waarmee de handelingen gepaard gaan, een meditatieve werking heeft.

Vera Hilger (D) Associaties
De kunstwerken van Vera Hilger associëren met landschappen, mist, licht, lucht en ruimte. Het lijken sterrenbeelden in een donkere kosmos, wolkenformaties of verscheurd textiel. Door de vele verflagen en structuren ontstaat een complex en evenwichtig beeld met aan de oppervlakte een soort huid of weefsel, waardoor je in je herinneringen zoekt naar een betekenis van de abstracte werken.

Michael Krupp (D) Het vluchtige
Het is fascinerend om te zien hoe soms een motief, soms het materiaal en dan weer het medium de kunstenaar tot een nieuwe weg leidt en welke veelheid aan methodes en uitdrukkingsmogelijkheden hij gebruikt om zijn doel te realiseren; het laten zien van het vluchtige, het vergankelijke, het ongrijpbare. Vertaling van: Renate Puvogel, im Katalogtext Praliné, Raum für Kunst Aachen, 2015

Openingstijden

Galerie JoLi is open op donderdagen van 13-20 uur, op vrijdagen van 13-18 uur en de 1e en 3e zondag van de maand van 13-18 uur.

Daarnaast open op afspraak. Welkom!

www.galeriejoli.nl Facebook Galerie JoLi

Stuur een bericht naar "Galerie JoLi"