Galerie JoLi

Expositie is afgelopen

Expositie LIGHT SPACE TIME bij Galerie JoLi

Tentoonstelling 20-09-2020 t/m 22-11-2020 > Urmond
Expositie bij Galerie JoLi LIGHT SPACE TIME
Simone Albers, Lisette Schumacher, Annemarie Slobbe
Van 20 september 2020 t/m 22 november 2020

Officiële opening zondag 20 september via reservering, zie website.

Galerie JoLi, de galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont kunst van drie jonge vrouwelijke kunstenaars. Zij hebben het vermogen om de wereld en het universum om ons heen te vangen in hun werk. De galerie is één van de grootste galerieën in Limburg en ligt op een prachtige locatie aan de Maas. Jaarlijks worden 5-6 tentoonstellingen gemaakt met gerenommeerde kunstenaars.

Het werk van Simone Albers begint bij de fascinatie voor het ontstaan en de evolutie van de kosmos. Met behulp van natuurwetenschap en filosofie probeert ze de complexe mechanismen, verborgen achter het direct waarneembare, te begrijpen. Wat er uit die zoektocht komt, zijn kleurrijke series abstracte schilderijen die op speelse wijze die complexiteit verbeelden en tegelijkertijd onze relatie daartoe onderzoeken.

Lisette Schumacher experimenteert met uiteenlopende gereedschappen, waarmee ze op methodische wijze werkt. In haar schilderijen staan vorm, ordening en lichtwerking centraal met de focus op modernistische architectuur. Sinds begin 2018 bezoekt en observeert ze de ontwerpen van Le Corbusier die hij in Frankrijk heeft gerealiseerd. Hij was een invloedrijke stadsplanner met als doel betere leefomstandigheden te creëren voor de inwoners van drukke steden. Tijdens bezoeken of tijdelijk verblijf bekijkt ze hoe de functie van het gebouw de vorm heeft bepaald met daaraan gelinkt de indeling en maatvoering. Tevens observeert ze hoe de lichtwerking is geoptimaliseerd voor de gebruiker. Haar bevindingen zijn aanleiding om te schilderen, veelal serieel, in filmische scenes met gereconstrueerde elementen.

Annemarie Slobbe In hemellichamen, zwarte gaten en stromende wateren ziet Annemarie de potentie om dat wat gevormd is weer vormloos te laten worden. Patronen en kleuren, die veelal gebaseerd zijn op de lucht, weergeven het verstrijken van de tijd. Deze elementen zijn een weerspiegeling van de meditatieve aard waarop het werk is gebaseerd.

Van harte welkom!

Galerie JoLi, Holsberg 81A, 6129 KM, Berg aan de Maas, Urmond (bij Sittard), een paar minuten van de snelweg A2

Open op donderdag, vrijdag en zondag van 13-18 uur. Daarnaast open op afspraak.

www.galeriejoli.nl Facebook Galerie JoLi
Galerie JoLi Urmond
Galerie JoLi Urmond (2)
Expositie LIGHT SPACE TIME bij Galerie JoLi

Galerie JoLi, de galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont kunst van gerenommeerde kunstenaars.
Veelal 2-dimensionale kunst in de galerie en 3-dimensionale kunst in de Tuinkamer, brons, glas en keramiek.
In de uitgebreide voorraad bevind zich kunst van onder anderen Reinoud van Vught, Toon Teeken, Ton Slits, Stefan Bleekrode, Siemen Dijkstra, Theo Kuijpers, Ger Lataster, Ad Arma en een grote variatie van grafiek.

Kom geheel vrijblijvend kunst kijken! Iedereen die over de drempel komt is enthousiast over de kunst en de gastvrijheid!

Openingstijden

Galerie JoLi is open op donderdagen, vrijdagen en zondagen van 13-18 uur.

Daarnaast open op afspraak. Welkom!

www.galeriejoli.nl Facebook Galerie JoLi

Stuur een bericht naar "Galerie JoLi"