Garage Rotterdam

Expositie is afgelopen

Brandstof | Glowing in the Dark Again

Tentoonstelling 14-12-2019 t/m 14-12-2019 > Rotterdam
Garage Rotterdam Brandstof | Glowing in the Dark Again
Jasper Griepink - S T O N E O R G Y (2019)
BRANDSTOF | Glowing in the Dark Again
14 december, 20:30 uur (deuren open om 20:00 uur)

Speciaal voor de tentoonstelling Orgonomics brengt Brandstof verschillende kunstenaars samen, sommigen lokaal, anderen komen van ver. Tijdens deze prikkelende avondeditie geniet je van filmbeelden, lezingen én live muziek.

De avond is tweedelig. Allereerst is een collage te zien van lezingen en video’s die betrekking hebben op de ideeën van Wilhelm Reich gepresenteerd door curator Pádraic E. Moore en Uncertainty Scenarios.

Uncertainty Scenarios is een collectief experimenteel onderzoeksproject, geïnitieerd door Marjolijn Dijkman en Amélie Bouvier, dat onderzoekt hoe mensen door de geschiedenis heen hebben geprobeerd te speculeren, te voorspellen en te anticiperen op de toekomst en verschillende attitudes die daarbij horen. Uncertainty Scenarios probeert een artistiek hulpmiddel te worden om de ‘futurity’, te begrijpen die al, in toenemende mate, een deel van ons heden is.

Het hoogtepunt van deze avond is een performance van S T O N E O R G Y; een interactief, ritueel muzikaal performance project van Jasper Griepink, ondersteund door de onnavolgbare Giek_1. De performance is een ontdekkingstocht naar collectieve energie en de barrières tussen het ene lichaam en het andere.

BRANDSTOF | Glowing in the Dark Again
14 december, 20:30 - 23:00 uur
Deuren open om 20:00 uur
Entree: € 4,50 (aan de deur)

Aanmelden via info@garagerotterdam.nl
Garage Rotterdam Rotterdam
Foto: Bas Czerwinski

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Stuur een bericht naar "Garage Rotterdam"