Garage Rotterdam

Expositie is afgelopen

Meditations on Europe

Tentoonstelling 19-11-2022 t/m 22-01-2023 > Garage Rotterdam
Garage Rotterdam Meditations on Europe
Hamza Halloubi, Walking and Talking (2018-2019)
Meditations on Europe
19.11.2022 – 22.01.2023
18.11.2022 – Opening om 20.00

Deelnemende kunstenaars: Hamza Halloubi, Nina Støttrup Larsen, Ghita Skali, Giulio Squillacciotti, Remco Torenbosch & Katarina Zdjelar
Curator: Youri Appelo

Wat zal de toekomst Europa brengen? Al jaren hangt er een wolk van onzekerheid boven Europa. Zowel binnen als buiten dit continent lopen spanningen hoog op. Een groeiend rechts nationalisme dat pleit voor onafhankelijkheid van de Europese Unie (EU) en het gebrek aan democratie in de unie zetten alle lidstaten onder druk. Dat terwijl de oorlog in Oekraïne, vluchtelingencrises en politieke instabiliteit in Amerika Europa dwingen tot collectieve actie.

In lijn met de gefragmenteerde en fluïde aard van Europa presenteert Meditations on Europe een reeks onafhankelijke en kritische verhalen, die Europese geschiedenissen, identiteiten en problemen aan de kaak stellen. Om de roep naar een democratischer Europa te omarmen, biedt Meditations on Europe geen antwoorden. Iedereen die zowel bewust als onbewust deelneemt aan het Europese project heeft het recht om eigen antwoorden te formuleren op de vraag: Hoe kunnen we bijdragen aan een democratische, gelijkwaardige en pluriforme toekomst in Europa, gebaseerd op onze persoonlijke standpunten en ideeën?
Garage Rotterdam Rotterdam
Opening Through the Looking Glass (2020) Foto: Studio Nul

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Contact

Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27
3011RH Rotterdam
Nederland
Tel: 0107370875

www.garagerotterdam.nl

400 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Garage Rotterdam