Mieke de Waal

Expositie is afgelopen

Kunstzinnige ode aan de onbekende wereldburger

Tentoonstelling 08-03-2022 t/m 13-03-2022 > Utrecht
Mieke de Waal Kunstzinnige ode aan de onbekende wereldburger
Bij Galerie Niek Waterbolk in de Utrechtse binnenstad is van 8 t/m 13 maart de nieuwste kunst te zien van Mieke de Waal. Eyecatcher is de monumentale installatie Headlines, geïnspireerd op krantenfoto’s van onbekende mensen van over de hele wereld.

De krant als inspiratiebron
In de afgelopen dikke twee jaar gooide Mieke de Waal bijna geen krant weg zonder er eerst haar ‘kop van de dag’ uit te knippen. Met haar knipselarchief en een projectinvestering van het Mondriaanfonds werkte ze een jaar aan de installatie die nu in Utrecht haar première beleeft.

Een zachte wereldgeschiedenis
Headlines is een steeds veranderende installatie. Ze voegt zich naar de ruimte waarin ze hangt. Er vertrekken segmenten en er komen nieuwe bij. Zo verbeeldt Headlines een steeds wisselende geschiedenis van deze tijd. Belangstelling voor elkaar mag het hier winnen van de achterdocht en ergernis die de afgelopen tijd steeds vaker de overhand kregen.

Over Mieke de Waal
Haar wieg stond in Zuid-Afrika maar ze groeide op in Nederland. De fascinatie voor onbekende werelden heeft ongetwijfeld iets te maken met dat geboorteland. Ze koos voor zowel opleidingen tot beeldend kunstenaar als tot cultureel antropoloog. Deze twee interessegebieden - kunst en de mens - komen samen in haar beeldende werk.

• Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, 3512 GB Utrecht
• Expositie Mieke de Waal: 8 t/m 13 maart 2022 van 12.00 tot 17.00 uur
• Zie ook: www.miekedewaal.com
Mieke de Waal Deil

Mieke de Waal is zowel beeldend kunstenaar als cultureel antropoloog. Die twee interessegebieden - kunst en de mens - zie je terug in haar werk. De antropologische blik zorgt voor de inhoudelijke thema's, de kunst biedt haar de 'taal' om er op een heel persoonlijke manier over te verhalen.
Thema's: reizen, het menselijk lichaam, herkomst, natuur.

Werk van Mieke de Waal kan zowel twee- als driedimensionaal zijn. Daarbij werkt ze met de meest uiteenlopende materialen. Haar werk is opgenomen in collecties van gemeenten, bedrijven en particulieren. Ze exposeert door het hele land, en af en toe ook daarbuiten.
Atelierbezoek is van harte welkom, mits op afspraak. U kunt hierover bellen (06-12579403) of mailen naar beeld@miekedewaal.com

Contact

Mieke de Waal
P.W. Alexanderstraat 32
4158 CM Deil
Nederland
Tel: 0612579403

www.miekedewaal.com

83 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Mieke de Waal