Elisabeth Donkers

Nu te zien

Kunst in Kerkenpad 2024

Tentoonstelling t/m 28-07-2024 > Tolbert
In juli 2024 worden de historische kerken van Marum, Nuis, Niebert, Noordwijk, Grootegast en Tolbert opnieuw omgetoverd tot kunstexpositieruimtes voor het jaarlijkse Kunst in Kerkenpad. Elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur zijn deze kerken geopend voor publiek, met uitzondering van zaterdag 20 juli, wanneer de kerk in Marum gesloten is. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De plaatselijke commissies van deze Groninger kerken heten u van harte welkom.

Elisabeth Donkers en Monique Claessen in Tolbert In de kerk van Tolbert kunt u het werk van Elisabeth Donkers en Monique Claessen bewonderen.

Elisabeth Donkers zoekt in haar kunst naar levensverhalen met diepgang en een gouden rand van waarheid. Haar werk draait om het thema "Cirkelen," dat staat voor alles wat zich door herhaling ontwikkelt. Het symboliseert de levenscyclus en de beweging van binnen naar buiten, waar donker en licht een hoofdrol spelen.

Monique Claessen exposeert schilderijen en miniaturen in olieverf en/of acryl. Haar oeuvre omvat zowel realistische als abstracte werken, met een bijzondere focus op naaktportretten en het naaktsilhouet als landschap.

Andere kunstenaars en locaties:

Marum: Henk Oosterloo presenteert krachtige, contrastrijke olieverfschilderijen met landschappen en dieren.
Noordwijk: Bineke Pietersen toont haar veelzijdige keramiek, geïnspireerd door vissen en andere materialen.
Nuis: Edwin Grissen schildert maritieme en naturalistische scènes, soms met een romantische toets.
Niebert: Ruben Postema, Ineke Kroese en Joeki Blom exposeren schilderijen en sculpturen, variërend van realistische tot abstracte werken.
Grootegast: Cursisten van Kunsterf Warempel, onder leiding van Annet Pool, tonen schilderijen met het thema 'Verbinding in Contrast'.
Adressen van de kerken:

Noorderringweg 41, Marum
Nieuweweg 29, Nuis
Molenweg 90, Niebert
Westerweg 2, Noordwijk
Hoofdstraat 48, Tolbert
Rondweg 21, Grootegast
Kom en geniet van een inspirerende kunstervaring in de prachtige historische kerken van Groningen. Voor meer informatie, bezoek onze website of neem contact op met de plaatselijke commissies.

Kunst in Kerkenpad 2024 - Ontdek de magie van kunst in een historische setting!
Elisabeth Donkers Zuidhorn
Elisabeth Donkers Zuidhorn Groningen

Onzichtbaar
De herinneringen ontstaan in lagen over elkaar.
De oude verhalen geven bijzondere diepte.
Elke ervaring is anders voor jou.

Geheim
De details zijn verstopt in het totaal beeld.
Stiekem op een andere manier belicht.
Toch zijn ze zichtbaar als je goed kijkt.

Mysterie
De betekenis is niet direct duidelijk.
De spanning ontstaat door nieuwe combinaties.
Zo ga je steeds weer opnieuw op zoek.


Elisabeth Donkers

Elisabeth Donkers werkt als collage-kunstenaar met Mixed Media. Papier en textiel zijn haar favoriete materialen: het liefst met een geschiedenis. Afgedankte posters worden verscheurd om een nieuw beeld te laten ontstaan en knoopjes uit Oma’s naaidoos krijgen een andere betekenis in de collage.


“Cirkelen” is het onderwerp wat Elisabeth steeds inspireert. Dit werk-woord staat voor alles wat ontwikkelt door herhaling. Het staat symbool voor het verloop van een mensenleven en de stamboom die verder groeit in een familie. Tegelijkertijd omvat het ook het draaien van de aarde waardoor iedere dag de zon opkomt en ieder jaar de seizoenen afwisselen.

Openingstijden

nvt

Stuur een bericht naar Elisabeth Donkers