Kunstlokaal No8

Expositie is afgelopen

Carrie Meijer en Ies Schute

Tentoonstelling 01-02-2020 t/m 09-02-2020 > Jubbega
Kunstlokaal No8 Carrie Meijer en Ies Schute
Monnikenwerk en vertellingen.

De hokjesgeest voorbij.
In haar sfeervolle werk toont Ies Schute aan dat zij een fabelachtige verteller is. Het werk ontstaat door te doen. Alles met de hand, langzaam, zorgvuldig en geconcentreerd. Dat kenmerkt ook de nieuwe zwart-wit pentekeningen van Carrie Meijer. Monnikenwerk van grote zuiverheid.


Carrie Meijer,
1951, Ootmarsum,
Vrije Academie, Den Haag,
Woont en werkt in Amsterdam.

Monnikenwerk.
Een intrigerend patroon vult het papier. Carrie Meijer tekent met rotringpen. Toegewijd als een monnik volgt ze minutieus het lijnenspel, dat is ontstaan door eerdere handtekeningen met behulp van de computer te transformeren.
Het zwart van de inkt en het witte papier verbinden zich tot geometrische structuren in ritmische variatie. Door die afwisseling in de compositie, het handschrift en de textuur van het papier toont het werk zich levendig en geraffineerd, met een verrassende diepte.


Ies Schute,
1956, ‘s Hertogenbosch,
Academie Sint Joost, ‘s Hertogenbosch,
Woont en werkt in ‘s Hertogenbosch.

Vertellingen.
Structuren, kleur, planten, een dier dat steeds opduikt, gestaltes, teksten. Ies Schute onderzoekt en vertolkt het bestaan. Ze brengt voorwerpen, teksten en foto’s die ze tegenkomt samen. Gaandeweg worden verbanden voelbaar in kleur, vorm en tijd. Als in een dagboek noteert ze de motieven die op deze manier betekenis krijgen. Het werk ontstaat door te doen. Een stroom van geschilderde beeldfragmenten op papier, als filmstills in de tijd, met een lading die de energie van het moment weerspiegelt.
Kunstlokaal No8 Jubbega
Kunstlokaal No8 Jubbega (2)
Kunstlokaal No8 Jubbega (3)
Kunstlokaal No8 Jubbega (4)

Minimaal vijf keer per jaar richten we een tentoonstelling in van steeds twee professionele beeldend kunstenaars. Waarom twee? We selecteren het werk om combinaties te maken die verrassend zijn. De werken versterken elkaar, stellen elkaar vragen, dagen elkaar uit, kortom: gaan visueel in dialoog. Daardoor ontstaat een spanningsveld. In dat spanningsveld leren de kunstenaars en hun publiek elkaar kennen en waarderen.

In de zomervakantie wijken we af van dat concept om een thematische tentoonstelling te maken met werk van kunstenaars die samenwerken met Kunstlokaal ?8.

Openingstijden

Vrij te bezoeken tijdens tentoonstellingen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur, op afspraak ook op andere tijden.

Contact

Kunstlokaal No8
Schoterlandseweg 55
8411XX Jubbega
Nederland
Tel: 0516-463141

www.kunstlokaalno8.nl

81 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstlokaal No8