Galerie Beeldbrengers

Collages met gedichten, schilderijen met tempera, en glasobjecten

Tentoonstelling t/m 21-07-2021 > Emmen
Galerie Beeldbrengers Collages met gedichten, schilderijen met tempera, en glasobjecten
Galerie Beeldbrengers Collages met gedichten, schilderijen met tempera, en glasobjecten (2)
Van 29 mei t/m 21 juli kun je bij Inter Art in Emmen genieten van collages met knipgedichten en schilderijen met tempera en bladgoud van Collin de Bruin, en van glasobjecten, gemaakt door Conny Muilwijk.

Collin de Bruin geeft al 35 jaar les als kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt hij nu drie dagen per week in zijn atelier. Vorig jaar vond hij een manier waarop hij het beeldende met het schrijven kon combineren: collages. Hij zoekt in oude boeken naar woorden die hem raken en die worden een gedicht. “Het gedicht geeft een gevoelsrichting, maar ik wil niet te veel invullen. Daarna zoek ik naar afbeeldingen die passen bij het karakter van de tekst. Die zoek ik intuïtief, maar zeker niet willekeurig. Ik kan bij elk onderdeel van het werk vertellen waarom ik dat deel heb gekozen”. Het resultaat is een prachtige serie collages met knipgedichten die je raken.

Naast de collages laat Collin schilderijen zien die hij gemaakt heeft met eitempera en bladgoud. Eitempera is een oude verfsoort die kunstschilders, toen er nog geen olieverf bestond, zelf maakten.

Van Conny Muilwijk zijn er kleurige schalen en sieraden (kettinghangers en oorbellen) van glas te zien. Conny is van jongs af aan geïnteresseerd in kunst en techniek. Zij heeft gemerkt dat haar scheppingsdrang het beste tot haar recht komt als ze gebruik maakt van moderne technieken, leidend tot abstracte werken.

www.collindebruin.com
www.connymuilwijkvermeer.blogspot.com

De exposities bij Inter Art worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. De werkstukken zijn eerder te zien geweest bij Galerie Beeldbrengers. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio.

Adres: Inter Art keukens, badkamers en meer, Oosterbracht 22, Emmen. Inter Art is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Galerie Beeldbrengers is een ontmoetingsplek voor iedereen die kunstzinnig en creatief bezig wil zijn. Elke 8 weken wordt er een nieuwe expositie ingericht van andere 'beeldmakers'. Er worden allerlei workshops gegeven. Daarnaast zijn er veel leuke en kunstzinnige boeken, knutselsets, spelletjes en tekenmaterialen te koop bij Beeldbrengers, die inspireren om zelf ook lekker aan de slag te gaan. Onweerstaanbaar voor jong en oud!

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar "Galerie Beeldbrengers"