Galerie Beeldbrengers

Nu te zien

Expositie Willem Komduur, Jeanine Liefkens en Gerrit van Goor

Tentoonstelling t/m 09-11-2022 > Emmen
Galerie Beeldbrengers Expositie Willem Komduur, Jeanine Liefkens en Gerrit van Goor
In deze expositie kun je schilderijen van Willem Komduur en Jeanine Liefkens zien. Daartussendoor zijn de beelden in keramiek van Gerrit van Goor te ontdekken.

Willem Komduur is schilder van landschappen van zijn geliefde Drenthe en de prachtige luchten boven Groningen. Hij schildert op een figuratieve manier die neigt naar expressionisme. Vaak zijn het grote werken, met als afwisseling ook wel eens een serie kleine schilderijen van vogels. Willem tekende vanaf zijn jeugd al veel. Hij begon met schilderen toen hij stopte met zijn werk als bouwkundige bij de gemeente Haren.

Jeanine Liefkens schildert ook realistisch. Zij richt zich op planten, dieren en natuur, die minutieus realistisch in olieverf op het doek worden gezet. Met haar fijnschildertechniek gaat ze in de richting van magisch realisme. Ze is lid van de kunstschildersgroep SOUZA.

Gerrit van Goor maakt keramiek en dan vooral mensfiguren. Hij maakt veel gebruik van kleur. Hij vindt het resultaat altijd heel verrassend, zeker bij rakustoken. Hij zegt: “Als ik aan het boetseren ben, denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer, zelf invloed uitoefenen op hoe ze er uit gaan zien”.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest.

Meer info:
http://www.willemkomduur.nl/
https://www.souza-art.nl/jeanine-liefkens/
https://www.kloetjeklei.nl/
https://www.beeldbrengers.nl/
https://www.inter-art.nl/

Adres Inter Art: Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen. Open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Beeldbrengers wil graag amateur- en semiprofessionele kunstenaars zichtbaar maken in de regio en jong en oud stimuleren om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Elke acht weken wordt er een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Openingstijden

Tot en met 21 augustus 2022: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.
Vanaf 3 september 2022: Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers