Galerie Beeldbrengers

Nu te zien

Expositie Agnes Tienstra, Harrie Heidema en Mischa Uitenbogaart

Tentoonstelling t/m 18-08-2024 > Emmer-Compascuum
Galerie Beeldbrengers Expositie Agnes Tienstra, Harrie Heidema en Mischa Uitenbogaart
Harrie Heidema, Bargerveen in winter
Van 29 juni t/m 18 augustus kun je in Galerie Beeldbrengers stenen beelden en objecten in papier maché van Agnes Tienstra bewonderen. Daarnaast is er het werk van een schilder- en tekenduo, Harrie Heidema en Mischa Uitenbogaart. Zij maken realistische schilderijen en pasteltekeningen.

Het werk van Agnes Tienstra is heel veelzijdig. Haar eerste hobby was het maken van quilts. Menig exemplaar werd verkozen voor de landelijke tentoonstellingen. In 1980 begon ze met lessen in tekenen, schilderen en pasteltekenen. Nu gaat ze alweer jaren naar de opleiding beeldhouwen in klooster Frenswegen in Nordhorn. Agnes studeerde drie jaar bij Art Partout en sinds een paar jaar geeft ze daar zelf les. Vorig jaar won ze de jury- en publieksprijs met haar schilderij ‘De kist van Vincent van Gogh’, tijdens een tentoonstelling in Emmen in het kader van ‘Van Gogh Drenthe’.

Harrie Heidema is een zoekende realistische fijnschilder. Hij tekende vroeger veel, maar door drukte kwam er een tijdlang niets van. Tot hij Mischa ontmoette, die haar hele leven al tekende. Samen pakten zij de draad weer op. Harrie volgde schilderlessen, onder andere bij Art Partout en Gabriel Gressie en schildert nu vooral landschappen, zeegezichten, stillevens en dieren.

Mischa Uitenbogaart tekent realistische portretten van mens en dier. Zij werkt met pastel-, kleur- of grafietpotloden. Daarnaast heeft zij een passie voor fotografie. Vooral macro-, natuur-, dieren- en paarden(sport)fotografie zijn haar favoriet.

Tuinen bezichtigen
Agnes Tienstra woont in Meppen (bij Zweeloo) en heeft daar een beeldentuin die vrij toegankelijk is van mei tot en met oktober. Ook Harrie en Mischa hebben een tuin die te bezichtigen is (HaMi Art, siertuin met kunst, in Emmer-Compascuum, op afspraak).

De expositie wordt op zaterdag 29 juni om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en vertellen graag iets over hun werk.

Meer informatie: https://beeldbrengers.nl/agnes-tienstra-harrie-heidema-mischa-uitenbogaart/

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Beeldbrengers organiseert ook vervolgexposities bij keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers