Riet Mooren & Rohan Kumara

Expositie is afgelopen

Riet Mooren en Rohan Kumara

Tentoonstelling 13-02-2020 t/m 16-02-2020 > Amsterdam
UITNODIGING
Graag nodigen wij u uit voor de verkooptentoonstelling van Riet Mooren & Rohan Kumara donderdag 13 februari 2020 om 17.00 uur
Art Chapel Amsterdam op de bovenetage van Restaurant As in het Beatrixpark
Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam
De opening wordt verricht door consultant Bart Bogers
persoonlijke vriend van beide kunstenaars

PERSBERICHT

Docent en leerling slaan handen ineen

Van 13 t/m 16 februari 2020 vindt in de Art Chapel Amsterdam de gezamenlijke verkoopexpositie plaats van Riet Mooren en Rohan Kumara.

Al ruim veertig jaar geeft Riet Mooren les op diverse locaties in Nijmegen en omgeving in expressief tekenen en schilderen. De afgelopen jaren begeleidt zij daarnaast verstandelijk beperkten in hun creatieve ontwikkeling. ‘Kunst moet de ziel zichtbaar maken’, luidt haar credo.
Zelf schildert en tekent ze al van jongs af aan. “Het begon realistisch maar gaandeweg werd het steeds abstracter en ging ik ook materialen gebruiken die ik tegenkwam. Begon met een draadje maar werden in de loop der tijd allerhande materialen die ik zomaar bij toeval tegenkom”, aldus Riet.

Eveneens bij toeval kwam ze tien jaar geleden in contact met Rohan Kumara (34), geboren in Sri Lanka en als baby geadopteerd door een echtpaar in de Achterhoek waar hij ook is opgegroeid.
“Riet overhandigde mij een schilderskwast en ik merkte dat ik negatieve gedachten zomaar plotsklaps kon overzetten in positieve emoties. Werkte bij mij beter dan medicijnen en gesprekken”, vertelt Rohan.
“Als ik schilder raak ik in een soort trance en komen ongemerkt dingen voorbij waarover ik niet na wil nadenken. Pas als het werk klaar is herken ik mijn levensverhaal en heeft het gevoel een plaats gekregen op het doek”, aldus Rohan die grotendeel abstract werkt met gemengde technieken.

Het idee van Riet Mooren en Rohan Kumara om samen te exposeren is spontaan ontstaan.
De expositie geeft de bijzondere de band weer tussen beide kunstenaars; docent en leerling.
“Voor mij is het een droom die uitkomt en tegelijk, mede dankzij de mooie dingen die ik van Riet heb geleerd, een afsluiting van een periode. Maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk want samen hebben we online the authentique gallery www.tagshop.org. Daar exposeren we ons eigen werk maar stellen ook collega-kunstenaars in de gelegenheid te participeren”, aldus beiden.

Expositietijden
Donderdag 13 februari Vernissage 17:00-19:00
Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 10:30-17:30
Zondag 16 februari 10:30-15:30

Voor meer informatie:
Rohan Kumara info@rohankumara.com www.rohankumara.com
Riet Mooren rietmooren@hotmail.com www.rietmooren.nl
Riet Mooren & Rohan Kumara Diemen
Riet Mooren & Rohan Kumara Diemen (2)
Riet Mooren & Rohan Kumara Diemen (3)
Riet Mooren & Rohan Kumara Diemen (4)

Stuur een bericht naar Riet Mooren & Rohan Kumara