Elise Eekhout

Expositie is afgelopen

NULLLLL 2021

Tentoonstelling 01-10-2021 t/m 03-10-2021 > Amersfoort
Elise Eekhout NULLLLL 2021
In oktober 2021 zullen de schilderijen van Elise Eekhout te zien zijn bij NULLLLL, de kunstbeurs in Amersfoort. De derde editie van NULLLLL vindt plaats op vrijdag(avond) 1, zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021.

In de industriele omgeving van de voormalig Prodentfabriek zullen kunstenaars uit binnen en buitenland hun werken tentoonstellen, vertellen over hun creatief proces en bezoekers interesseren voor workshops en andere kunstzinnige diensten. Naast professionele, ervaren kunstenaars hebben ook hun beginnende collega’s een plekje op de beurs. Een interactieve en inspirerende omgeving.

LOCATION
De Nieuwe Stad, Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
The Netherlands

OPENING HOURS
Friday, Oktober 1th: 18.00 – 21.00.
Saturday, Oktober 2th: 11.00 – 17.00.
Sunday, Oktober 3th: 11.00 – 17.00.
Elise Eekhout Waddinxveen
Op zoek naar een prachtig kunstwerk om je huis of werkruimte te completeren? Of wilt u graag een privé rondleiding door mijn atelier? Laten we contact opnemen om te kijken wat ik voor u kan betekenen. En misschien bent u straks wel de trotse eigenaar van een echte ‘Elise Eekhout’. (Ik maak ook kunst in opdracht.)


Fotografie: Fred Leeflang

Letters en teksten zijn altijd al een bron van inspiratie en verwondering voor geweest voor Elise Eekhout. Als je erover nadenkt, is het een heel fascinerend feit: tekst is niets anders dan een reeks tekens op een rij, waaraan we betekenissen hebben toegekend. We kunnen een hele reeks gevoelens en emoties ervaren, gewoon door naar die tekens te kijken.

Eekhout combineert deze fascinatie voor letters en teksten met de beelden die ze in haar kunst creëert. Haar werk is gelaagd en bevat meerdere soorten informatie, ook over haarzelf, haar gevoelens en gedachten. Ze houdt van kunstwerken die een verhaal te vertellen hebben dat niet volledig ‘af’ is. “Als je het verhaal meteen kunt zien en navertellen, is het saai. Er moet iets te ontdekken zijn voor de kijker.”

Voordat ze de professionele kunstwereld betrad, was Elise Eekhout al meer dan 20 jaar een succesvol grafisch ontwerper. Ze startte haar eigen grafisch ontwerpbureau tijdens haar studie aan Kunstacademie St. Joost (Breda, Nederland). Aan het begin van de corona-lockdown in de lente van 2020 besloot Eekhout haar droom waar te maken en kunstenaar te worden. Al na een jaar wist ze internationaal door te breken met exposities in India.

Openingstijden

Een bezoek aan het atelier is mogelijk op afspraak.

Stuur een bericht naar "Elise Eekhout"