Elise Eekhout

The Colorfield Performance

Tentoonstelling t/m 30-09-2021 > Elst
Elise Eekhout The Colorfield Performance
The Colorfield Performance is een begrip aan het worden in de beeldende kunst. Het gaat hier om een groot Land-Art project, waarin monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.

Op 9 juli zal Elise Eekhout haar bijdrage leveren aan het Land-Art project door het beschilderen van een paneel in het park. U bent van harte uitgenodigd om haar aan het werk te zien!

LOCATION
Park Lingezegen- Elst
Landscape park between Arnhem and Nijmegen

Het kunstwerk is tussen 15 april en 1 oktober 2021 vrij toegankelijk. Vanaf 9.30 uur tot 2 uur voor zonsondergang zijn de kunstenaars aan het werk en kunt u met ze in contact treden. Alleen op maandag en dinsdag wordt er niet geschilderd, maar dan is het veld wel open voor publiek. In de maand september is het kunstwerk af en is het in zijn geheel te bewonderen.
Elise Eekhout Zoetermeer
Al sinds 1999 combineert Eekhout schilderkunst met een bloeiende ontwerppraktijk.

Kunstenaar, design thinker, grafisch ontwerper, moeder. Omdat een mens zichzelf niet in drieën kan splitsen heeft Elise in 2010 de keuze moeten maken om zich te concentreren op praktische zaken. Begin 2020 heeft Elise de draad weer opgepakt en is weer volop bezig met schilderen en exposeren.

Het atelier is te bezoeken op afspraak.
Elise Eekhout Zoetermeer (2)
Eekhout zoekt altijd naar een diepere laag of betekenis; een sfeer die de kijker op het verkeerde been zet en hem laat nadenken over wat hij ziet. Zo krijg je bij het schilderij van een bos tulpen het gevoel dat je zo het bos in kunt lopen, net als Erik (van ‘Erik of het Klein Insectenboek‘).

De ene keer spatten de kleuren en de energie van het doek, de andere keer suggereert ingetogenheid en stilte een diepere filosofische betekenis. Elise Eekhout wil haar eigen visie niet opleggen aan de kijker. Ze wil de kijker inspireren om zelf na te denken en zijn eigen beeld te vormen. Op deze manier wordt de beschouwer onderdeel van het kunstwerk; hij kent immers zelf een betekenis toe aan hetgeen hij ziet.

Elise Eekhout schildert vaak onder het pseudoniem 2 MAAL EE, wat staat voor haar initialen. Haar werk is conceptueel en wordt gekenmerkt door een losse penseelstreek, grote gebaren en abstracte, soms figuratieve, beelden.

Sinds kort schildert Elise Eekhout ook in een hele andere stijl: delicaat, gedetailleerd met een bijna fotografische precisie.

Openingstijden

Een bezoek aan het atelier is mogelijk op afspraak.

Maandag | 9.00 – 15.00
Dinsdag | 9.00 – 17.00
Woensdag | 9.00 – 12.00
Donderdag | 9.00 – 17.00
Vrijdag | 9.00 – 15.00
Zaterdag | tijdens openingstijden van evenementen en in het atelier op afspraak
Zondag | tijdens openingstijden van evenementen en in het atelier op afspraak

Stuur een bericht naar "Elise Eekhout"