MLB Galerie

Expositie is afgelopen

"Red Women" - Paula dos Santos

Tentoonstelling 01-10-2021 t/m 10-10-2021 > Amsterdam
MLB Galerie Red Women - Paula dos Santos
Affiche voor expoistie "Red Women" van Paula dos Santos
Red Women

Paula dos Santos, schilderijen en installatie

Tentoonstelling: vrijdag 1 t/m zondag 10 oktober 2021
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak
Opening: zondag 3 oktober van 15.00 tot 17.00 uur (misschien tijdslots voor max 10 personen per uur; reserveren via www.mlbgalerie.nl)
MLB KIJKzondag: zondag 10 oktober van 11.00 tot 12.00 uur via zoom of live. Reservering altijd nodig!

Deze maand presenteert MLB galerie twee korte exposities. In de eerste keert de Portugese kunstenaar Paula dos Santos terug naar de galerie waar zij in januari 2014 voor het eerst haar langlopend kunstproject Red Women presenteerde. Hoe hebben de Red Women zich in de tussentijd ontwikkeld? En hoe straalt het Rood in de galerie?

Paula dos Santos
Paula dos Santos is Portugese. Ze heeft in 2001 een masteropleiding in de kunsten afgerond. Als student exposeerde Dos Santos regelmatig bij gerenommeerde galerieën en culturele instellingen in Portugal. In 2000 was ze een van de 31 belangrijkste Portugese kunstenaars en haar werk maakte deel uit van de tentoonstelling 'Nationale Portugese Dag' geopend door de premier van Portugal. Haar kunst bestaat dan uit fotografie, zeefdruk, schilderen en performance.
Sinds 2002 woont Dos Santos in Amsterdam, waar ze tot 2010 een kunstatelier heeft bij Stichting Ateliers Zuidoost. Hier heeft ze veel tentoonstellingen en projecten uitgevoerd, meestal performance en installatie, maar ook schilderijen en fotografie.

Red Women
Het project Red Women komt voort uit haar deelname in 2013 aan ‘Tekenen in Nieuw West’ en wordt het jaar daarop voor het eerst getoond in de MLB Galerie. Het zijn meer dan levensgrote tekeningen van vrouwen in rode kleur op papier. In de volgende jaren exposeert Dos Santos op verschillende plekken series van kleine tekeningen waarop de vrouwen, altijd in staande positie, in rode kleuren en zonder gezicht verschijnen.

Het concept van het kunstwerk, “’Red Woman” is momenteel in een veranderingsproces. Santos laat een tussenstand zien.
De vrouwen worden wazig of geisoleerd, en laten af en toe het gezicht zien, er is een poging tot zichtbare immaterialiteit.Tinten van zilver en goud worden nu toegevoegd, als hoop voor zichtbaarheid door een waardevol toegevoegd materialiteit.De kleur rood wordt intenser, dat wijst op passie, bloed, liefde en gevaar. Het verwijst naar de rode draad die door ieder mensen leven loopt.

Opening op zondag 3 oktober van 15.00 tot 17.00 uur
Na 20 september, nieuwe RIVM-regels kunnen we de opening invullen.

MLB Kijkzondag op zondag 10 oktober van 11.00 tot 12.00 uur met de kunstenaar. Meld je aan.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Deelname kosten € 3 pp. Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl.
Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie
MLB Galerie Amsterdam

Een bijzondere expositieruimte aan de Witte de Withstraat, de kunststraat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes), Amsterdam. Het bekijken en beleven van de exposities in deze galerie is elke maand een cadeautje. Soms mooi, soms ontroerend...
Naast fascinerende kunst zijn er ook kunstcadeautjes (gemaakt door verschillende kunstenaars) te zien en te koop!

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 12 - 18 uur. Op zaterdag en zondag zijn de kunstenaar(s) zelf aanwezig.

Contact

MLB Galerie
Witte de Withstraat 32a
1057XZ Amsterdam
Nederland
Tel: 0653703279

mlbgalerie.nl

19 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Sieraden
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar MLB Galerie