MLB Galerie

Expositie is afgelopen

Expositie "Destructie en constructie" - Flávio Santos

Tentoonstelling 11-02-2022 t/m 26-02-2022 > Amsterdam
MLB Galerie Expositie Destructie en constructie - Flávio Santos
affiche expositie
MLB Galerie Expositie Destructie en constructie - Flávio Santos (2)
"Without Carnival, due to Pandemic, Athens dressed up as Harlequin takes from Hades Gagarin and Laika, to meet her favorite defeated Giant Enceladus. Around the sides of Saturn" ,50 x 40 cm, Acrylic on Canvas, € 355 inclusief lijst, 2021
MLB Galerie Expositie Destructie en constructie - Flávio Santos (3)
Berenice, Judas and the Carnival. 80x100cm Acrylic on canvas Price- € 650 inclusief lijst Jaar 2020
DECONSTRUCTIE & CONSTRUCTIE

Flávio Santos, schilderijen

Tentoonstelling: vrijdag 11 t/m zaterdag 26 februari 2022
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur (alleen op afspraak)
Opening: vrijdag 11 februari van 18.00 tot 19.00 uur (reserveren is nodig)
Vrijdag 11 februari van 19.00 tot 20.00 uur (reserveren is nodig)
Meet & greet: zaterdag 19 februari van 17.30 tot 18.30 uur (reserveren is nodig)

Reserveren en/of afspraak maken op www.mlbgalerie.nl.
We doen coronacheck aan de deur.

De Braziliaanse kunstenaar Flávio Santos verzamelt beelden die hij eerst opdeelt in fragmenten (deconstructie) en deze vervolgens rangschikt tot een nieuw beeld (constructie). In zijn nieuwste werk ademen de ingenieus samengestelde dramatische landschappen zijn thema’s: lijden, protest en eenzaamheid. Fantasierijke beelden, abstract met mythologische figuratieve elementen roepen meteen een eerste indruk op. Met verhalende titels stuurt Santos echter onze interpretatie. Een spannende confrontatie voor de zoekende kijker.

Flávio Santos is geboren in 1972 in Rio de Janeiro. Na enige omzwervingen in Europa vestigt hij zich in 1995 in Nederland. Gedurende een aantal jaren is hij werkzaam in de IT-sector. Het verlangen om meer te schilderen werd alleen maar groter. “Daarom besloot ik om verder te gaan studeren en werk met kunst te combineren.“
Santos voltooide de opleiding “Beeldende Kunst en Vormgeving” aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is Santos docent “Beeldende Vorming” en “Culturele en Kunstzinnige Vorming” aan het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost. Hij exposeerde zowel in Amsterdam als in Rio de Janeiro.

Flávio dos Santos deconstrueert en construeert als een ware regisseur. “Ik maak soms collages en vaak eerst schetsen, schilderingen met gouache van beelden die ik verzamel. Het kan op papier zijn maar ook op de computer. Wanneer ik tevreden ben met de compositie schilder ik het later op een doek. Het gebeurt ook vaak dat ik tijdens het schilderen op een doek een hele nieuwe compositie maak. Het proces kan soms heel anders aflopen. Maar in principe maak ik van tevoren schetsen/collages en speel met de compositie en later op een doek.”

Opening op vrijdag 11 februari van 18.00 tot 19.00 uur + van 19.00 tot 20.00 uur
Deze expositie wordt twee keer verrassend geopend door collega Nina Haanappel (theatermaker & dramadocent) facebook: nina haanappel.

Speciale meet en greet met Flávio Santios op zaterdag 19 februari van 17.30 tot 18.30 uur. Reserveren vóór donderdag 17 februari (ivm catering) via ml.boel@planet.nl.
Onder het genot van een borrel en een hapje geeft Santos aan een kleine groep (max 10 mensen) geïnteresseerden een rondleiding langs zijn werk. Alle tijd voor kijken en vragen. Deelname: € 3 per persoon (pin).

Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.flaviosantos.nl
MLB Galerie Amsterdam

Een bijzondere expositieruimte aan de Witte de Withstraat, de kunststraat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes), Amsterdam. Het bekijken en beleven van de exposities in deze galerie is elke maand een cadeautje. Soms mooi, soms ontroerend...
Naast fascinerende kunst zijn er ook kunstcadeautjes (gemaakt door verschillende kunstenaars) te zien en te koop!

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 12 - 18 uur. Op zaterdag en zondag zijn de kunstenaar(s) zelf aanwezig.

Contact

MLB Galerie
Witte de Withstraat 32a
1057XZ Amsterdam
Nederland
Tel: 0653703279

mlbgalerie.nl

20 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Sieraden
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar MLB Galerie