MLB Galerie

Expositie is afgelopen

Caroline Nispel - Innerlijk

Tentoonstelling 02-09-2022 t/m 24-09-2022 > Amsterdam
MLB Galerie Caroline Nispel - Innerlijk
affiche expositie 'Innerlijk' - Caroline Nispel
MLB Galerie Caroline Nispel - Innerlijk (2)
Caroline Nispel - Olieverf op canvas, z.t., 120 x 120 cm, 1996, €1650,00
In november 2020 exposeerde Caroline Nispel onder de titel Opvallend haar abstracte schilderijen samen met twee andere schilders. Deze maand komt zij solo terug met een overzicht van haar werk van 1996 tot heden. Achteraf terugkijkend ziet zij in het werk een afspiegeling van haar innerlijk.

Voor Caroline Nispel is schilderen een proces. Het begint met een compositie van lijnen en vlakken op een ondergrond. Daarna laat zij de lijnen en vlakken los en worden deze zelf ondergrond voor de handeling van het eigenlijke schilderen. Het werkproces gaat door. De ondergrond wordt een geschiedenis die doorwerkt in de schildering. Er ontstaat een sfeer en zo komt een geheel tot stand waarin zich haar innerlijk weerspiegelt.

Nispels werk is abstract en heeft geen titel. Voor haar is kunst een essentie, er zijn geen woorden voor. Een schilderij van toen wordt onderdeel van het nu als de tijd er overheen gaat. Kunst manifesteert zich. Zij verbindt maar is niet te grijpen.

Caroline Nispel is opgeleid aan de Gerrit Rieveld Academie in Amsterdam en de Vrije Akademie in Den Haag. Sinds 1994 exposeert zij regelmatig in deze zelfde steden.

MLB Kijkzondag op zondag 18 september van 16.30 tot 17.30 uur met de kunstenaar.
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk! Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen?
Meld je aan voor de KIJKzondag op ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,-. Aanmelden op ml.boel@planet.nl.
Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie
MLB Galerie Amsterdam

Een bijzondere expositieruimte aan de Witte de Withstraat, de kunststraat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes), Amsterdam. Het bekijken en beleven van de exposities in deze galerie is elke maand een cadeautje. Soms mooi, soms ontroerend...
Naast fascinerende kunst zijn er ook kunstcadeautjes (gemaakt door verschillende kunstenaars) te zien en te koop!

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 12 - 18 uur. Op zaterdag en zondag zijn de kunstenaar(s) zelf aanwezig.

Contact

MLB Galerie
Witte de Withstraat 32a
1057XZ Amsterdam
Nederland
Tel: 0653703279

mlbgalerie.nl

304 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar MLB Galerie