MLB Galerie

Expositie is afgelopen

Crossroads - Maja A. Chris en Jay A. Martin

Tentoonstelling 31-03-2023 t/m 23-04-2023 > Amsterdam
MLB Galerie Crossroads - Maja A. Chris en Jay A. Martin
affiche van de expositie
MLB Galerie Crossroads - Maja A. Chris en Jay A. Martin (2)
Jay A. Martin, Crossroads 3, 2023, fine art photography on Hahnemühle Geman Etching paper, €100, 35,5x23,7 cm.
MLB Galerie Crossroads - Maja A. Chris en Jay A. Martin (3)
Maja Anna Chris, Crossroads 4, 2023, acrylic and luminance pencils on Hahnemühle William Turner paper, €130, 36x24 cm
Crossroads

Maja A. Chris en Jay A. Martin, schilderijen en fine art foto’s

Tentoonstelling: vrijdag 31 maart t/m zondag 23 april2023
Openingstijden: vrij-, zater- en zondag van 12.00 -18.00 uur en op afspraak
Opening: zondag 2 april van 15.00 tot 17.00 uur
MLB KIJKzondag: zondag 16 april van 16.30 tot 17.30 uur (aanmelden op ml.boel@planet.nl)

Deze kunstenaars willen dat de kijker zich bewust wordt van de subtiele schoonheid en complexiteit van de bekende stedelijke omgeving, die vaak over het hoofd wordt gezien of als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Met hun verschillende media, camera en schilderskwast, interpreteren Chris en Martin dezelfde straathoek in San Francisco.
De foto en het schilderij vormen een paar, een interessante twee-eiige tweeling.

Een ander perspectief
Door zich te richten op architectonische elementen, rechte lijnen, herhalende patronen en licht, leggen Chris en Martin de nadruk op de geometrische aspecten van de stedelijke omgeving waarin de mens altijd in beweging is. De liefde voor het spel van het licht in de stad (de eerste zonnestralen en het gouden avondlicht) verbindt de kunstenaars. Hun werk stelt de kijker in staat om de stad te bekijken vanuit een ander perspectief en zich te concentreren op de esthetische aspecten van het stedelijke landschap.

Uitdagingen voor kijker èn voor kunstenaar
De kijker wordt uitgedaagd om te reflecteren op haar/zijn eigen positie in de stad en op hoe ze zich verhouden tot de omgeving om hen heen. Ook de kunstenaars zijn uitgedaagd om te reflecteren op hun gebruik van camera en kwast in de verbeelding van de stad. Welke beperkingen en vrijheden hebben die technieken? “Het beeld van een kruispunt, Crossroads, symboliseert de keuzes die we moeten maken in het leven en de verschillende paden die we kunnen volgen.” Door de kijker te inspireren om dieper na te denken over de stedelijke ruimte en hun positie daarin, hopen Chris en Martin dat ze mensen kunnen inspireren om hun eigen keuzes te maken en hun eigen weg te vinden in het stadsleven.

Maja A. Chris is een beeldend kunstenaar, kunstconservator en kunsthistoricus met een diepe multidisciplinaire kennis van het creatieve proces en kunsttechnieken en -materialen. Haar werk bevindt zich wereldwijd in openbare en privé collecties.
Jay A. Martin is een fotograaf die zich voornamelijk richt op straat- en omgevingsfotografie. Hij documenteert met veel pathos. Hij is opgeleid als chemicus en cel fysioloog en is wetenschappelijk schrijver.
Chris en Martin wonen respectievelijk in Amsterdam en San Francisco.

Opening op zondag 2 april van 15.00 tot 17.00 uur door kunstenaar Maja A. Chris.
De opening wordt verricht door Maja A. Chris. Ze vertelt over de keuzes in haar project samen met fotograaf Jay A. Martin “Crossroads. Welke ondergrond voor print en verf? Welke beelden? Hoe de vrijheden en beperkingen van de camera en de verfkwast te combineren.

MLB Kijkzondag op zondag 16 april van 16.30 tot 17.30 uur met Maja A. Chris.
Kijken naar de schilderijen en foto’s van Maja en Jay was nog nooit zo leuk en zo interessant! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar een werk van elk van de kunstenaars te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met Maja en het werk van Maja en Jay, onder het genot van een hapje en een drankje.
Meld je aan voor vrijdag 14 april via ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin of cash bij binnenkomst).

Voor meer informatie: mlbgalerie.nl, facebook.com/MLBgalerie, http://majaart.nl/; http://instagram.com/jayamartinfineimages
MLB Galerie Amsterdam

Een bijzondere expositieruimte aan de Witte de Withstraat, de kunststraat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes), Amsterdam. Het bekijken en beleven van de exposities in deze galerie is elke maand een cadeautje. Soms mooi, soms ontroerend...
Naast fascinerende kunst zijn er ook kunstcadeautjes (gemaakt door verschillende kunstenaars) te zien en te koop!

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 12 - 18 uur. Op zaterdag en zondag zijn de kunstenaar(s) zelf aanwezig.

Contact

MLB Galerie
Witte de Withstraat 32a
1057XZ Amsterdam
Nederland
Tel: 0653703279

mlbgalerie.nl

309 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar MLB Galerie