Galerie Goese Kade

Expositie is afgelopen

Gastexpositie Galerie Goese Kade van Marian van Garsel en Wout Kole

Tentoonstelling 03-08-2021 t/m 31-08-2021 > Goes
Marian van Garsel (Heinkenszand), beeldend kunstenares

In ons dagelijks leven zijn voorwerpen zo gewoon geworden dat we hier makkelijk aan voorbij lopen, zoals bijvoorbeeld planten, schelpen of door de zee verweerd hout. Haar inspireert o.a. hout, de zee en de dingen om ons heen omdat zij daar haar fantasie in kwijt kan en er een mooi object in ziet. Dat heeft zij zeker met verroest ijzer. Door met verschillende technieken te experimenteren ontstaan verrassingen.
Naast deze objecten maakt zij ook sierraden.

Wout Kole (Kapelle), kunstschilder

“ Kracht “
In een serie grote en middelgrote en kleine schilderijen heeft de Zeeuwse kunstenaar Wout Kole een hommage gebracht aan het Zeeuwse trekpaard.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
“Wout Kole probeert in deze serie schilderijen de kracht en de schoonheid van het Zeeuwse werkpaard uit te beelden” …………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij het schilderen van dieren, is het vangen van het karakter van het dier. Is het zachtaardig of heeft het dier juist een iets minder zachtaardig karakter? Een ander uitgangspunt van deze serie is het weergeven van de kracht en tegelijk de schoonheid van deze kracht. Wout Kole werkt op groot doek, om soms meer dan levensgroot de ingetogen kracht van het dier weer te geven.
En soms... is kracht meer dan alleen een kar trekken!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
“De historische tijden van vroeger terugbrengen naar het heden”
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Door mechanisatie in de landbouw verdwijnt het trekpaard en wordt het gebruiken van een werkpaard voor de werkzaamheden op het land, meer hobby dan noodzaak. Door het verleden te verbeelden op zijn schilderijen brengt Wout Kole de rijke, historische tijden van vroeger terug naar het heden. Zo neemt hij de beschouwer van zijn werk, mee op een visuele reis door het Zeeuws historisch verleden.
Dit alles wel in zijn eigen, kenmerkende stijl waarbij isoleren van het trekpaard op het doek en het weglaten van overbodige details in achtergronden, toch heel kenmerkend zijn.

De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 – 16.30 u en op afspraak geopend. Gratis entree.
Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl
Galerie Goese Kade Goes
Galerie Goese Kade havenzijde
Galerie Goese Kade Goes (2)
expositie ruimte achterzijde
Galerie Goese Kade Goes (3)
expositieruimte achterzijde met nis
Galerie Goese Kade Goes (4)
workshopruimte

Monumentenpand aan de Goese Haven met expositieruimte voor schilderijen en voor gast-exposanten de mogelijkheid tijdelijk een deel van de wanden te huren. Daarnaast kan de ruimte voor workshops of de fotostudio worden gehuurd. Het ateliergedeelte wordt door de galeriehouder Ron Westerweel gebruikt, die ook eigen werk exposeert.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 u en op afspraak

Stuur een bericht naar "Galerie Goese Kade"