Galerie Offingawier

Expositie is afgelopen

Zomerexpositie Galerie Offingawier

Tentoonstelling 16-07-2022 t/m 14-08-2022 > Offingawier
Galerie Offingawier Zomerexpositie Galerie Offingawier
Fries zomerlandschap, olieverf op doek 60x90cm
Galerie Offingawier Zomerexpositie Galerie Offingawier (2)
strand Midsland aan zee Terschelling, olieverf op doek 80x120cm
In Offingawier, vlakbij Sneek, woont en werkt kunstschilder Gert-Jan Veenstra. In 2009 opende hij hier een fraaie galerie. De kunstenaar exposeert er tweemaal per jaar nieuw werk. Gert-Jan Veenstra weet, als geen ander, een sféér te verbeelden.

Een poëtische sfeer van stilte, weemoed en rust. Van eenzaamheid en geruststelling. Van eeuwigheid. Dat geldt voor zijn landschappen, - weids, verlaten, onder hoge luchten, - maar óók voor zijn schilderijen waarop het ‘druk’ is, waarop tientallen boten en bootjes het Sneekermeer bevaren of zonaanbidders zich op een strand vermaken. Zelfs op Veenstra’s stadsgezichten is het stil. Een schilderij van Gert-Jan Veenstra zíé je niet alleen, je vóélt het ook. Kijkend naar zijn landschappen vóél je de vrieskou, of juist de zomerhitte. Wie een Sneekermeerschilderij bekijkt, vóélt wind en zonnewarmte. En stilstaand vóór een schilderij waarop enkele koeien samenscholen op een drassig weiland, vóél je je laarzen wegzakken in Friese klei. Één beeld zegt meer dan 1000 woorden. De beste manier om met Veenstra’s werk kennis te maken, is, uiteraard, het te gaan bekijken.
Galerie Offingawier Offingawier

Thuisbasis van de Friese kunstschilder Gert-Jan Veenstra. Hier exposeert hij realistisch- impressionistische landschappen, stadsgezichten van o.a. Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Rotterdam en New York en maritiem werk met thema's als zeilwedstrijden op het Sneekermeer tijdens de Sneekweek, wadvaarders voor Terschelling, droogvallers op de Richel.
Like ons op facebook, volg ons op twitter.

Openingstijden

Tijdens exposities 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Offingawier