Galerie Luctor

Expositie is afgelopen

Hanneke Bronwasser: aquarellen

Tentoonstelling 12-06-2021 t/m 18-07-2021 > Oudelande
De expositie van Hanneke Bronwasser heeft de titel "Buiten-gewoon" meegekregen. Alle schilderijen hebben iets met de natuur te maken. Sommige werken zijn tamelijk figuratief, andere zijn bijna abstract zodat je even goed moet kijken wat het voorstelt.
Hanneke is geboren en getogen in Sas van Gent, maar woont sinds haar pensionering het grootste deel van het jaar in Frankrijk, in de Lot- en Garonne streek. In de jaren 70 volgde ze opleidingen op de kunstacademie van Eeklo in olieverf-, aquarel- en etstechnieken. Sinds 2000 werkt ze voornamelijk met aquarelverf. Ze werkt soms op locatie, maar ook worden (zelf gemaakte) foto’s gebruikt. Bij het bepalen van de kleuren van haar werk gaat ze in eerste instantie uit van drie of vier kleuren. In een voorstudie worden kleine kleurmengingen gemaakt en daar wordt vrijwel niet meer van afgeweken. Dit beperkte palet maakt dat haar schilderijen een evenwichtig geheel worden en prettig zijn om naar te kijken.
Bijzonder is het materiaal waarop ze werkt. De meeste werken zijn niet op papier maar op “Yupo”, dat is een extreem glad polymeer, waar de verf niet intrekt maar op het oppervlak droogt. Dat geeft een bijzonder effect en dat is meteen ook de uitdaging, het is niet gemakkelijk om op te werken en de droogtijd is lang.
Galerie Luctor Oudelande
Galerie Luctor

Galerie Luctor is gevestigd in het centrum van Oudelande. We bieden ruimte aan kunstenaars om te exposeren. Als er even geen expositie van een gast-kunstenaar is, dan tonen we werken uit de eigen collectie. Kunst die we mooi vinden, voor een schappelijke prijs.

Openingstijden

Vrijdag, Zaterdag, Zondag, Maandag van 13:00 tot 18:00

Contact

Galerie Luctor
Burgemeester van Lierestraat, 36
4436AL Oudelande
Nederland
Tel: 0113854047

www.galerieluctor.nl

217 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie Luctor