Galerie Luctor

Expositie is afgelopen

Groen in Zwart-Wit

Tentoonstelling 04-09-2021 t/m 04-10-2021 > Oudelande
Marten Groen is een veelzijdig kunstenaar uit het Brabantse Boxtel. Zijn grootste bekendheid verwierf hij met monumentale beelden in Cortenstaal. Het grootste werk van zijn hand is onlangs geplaatst bij het station in Boxtel: een beeld van vier meter hoog, genaamd Edelhert. In de huidige expositie is een schaalmodel (1:16) van dit beeld te zien en te koop.
Verder zijn er schilderijen (in zwart-wit) en beeldhouwwerken te zien.
Er is een schilderijen serie getiteld “Beiroet” die is geïnspireerd op de explosie aldaar van 4 augustus 2020. Een verwoestende kracht raasde over de stad en zijn bewoners, alles zwart achterlatend. Het thema “Golven” zien we in zowel beeldhouwwerken als schilderijen. Golven van de zee (Zeeuwse golven zegt Marten zelf), of golvend riet.
Er is een herdenkingszuil of stiltezuil aanwezig, met een uitgehakte tekst. Als gevolg van de Corona epidemie ging er een stilte door het land. De tekst op de zuil is “‘De gehoorde stilte” en op de andere zijde “De stilte gehoord”. Andere beelhouw werken zijn o.a. Keltische knopen uitgehakt in wit natuursteen: “Bianco del Mare”.
Galerie Luctor Oudelande
Galerie Luctor

Galerie Luctor is gevestigd in het centrum van Oudelande. We bieden ruimte aan kunstenaars om te exposeren. Als er even geen expositie van een gast-kunstenaar is, dan tonen we werken uit de eigen collectie. Kunst die we mooi vinden, voor een schappelijke prijs.

Openingstijden

Vrijdag, Zaterdag, Zondag, Maandag van 13:00 tot 18:00

Contact

Galerie Luctor
Burgemeester van Lierestraat, 36
4436AL Oudelande
Nederland
Tel: 0113854047

www.galerieluctor.nl

217 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie Luctor