Galerie Luctor

Expositie is afgelopen

Olieverf-schilderijen van Ina Baaijens

Tentoonstelling 23-07-2022 t/m 29-08-2022 > Oudelande
Galerie Luctor Olieverf-schilderijen van Ina Baaijens
Strand Domburg
Ina Baaijens woont en werkt in Amsterdam en bepaalde delen van het jaar ook in Frankrijk. Ze heeft haar wortels in Zeeland en gaat daar graag met enige regelmaat naar terug. Veel van haar schilderijen ademen dan ook de sfeer van Zeeuwse taferelen.
Na het beëindigen van haar werkzame leven als jurist/socioloog in 2006 kwam er veel tijd vrij om te tekenen en te schilderen, iets waar ze voordien maar zo nu en dan tijd voor had.
Ina werkt vooral met olieverf. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, steden en ook het schilderen van portretten. “Ik schilder kleurrijk en realistisch. Het liefst werk ik “plein air”, want dan zie je zoveel meer nuances in je omgeving dan je op een foto kan vastleggen. Het blijft iedere keer weer spannend om datgene wat je waarneemt, vorm te geven op het doek”.
Op deze expositie zijn veel Zeeuwse landschappen en steden te zien, als een hommage aan Zeeland. Ook te zien een tweetal portretten van Zeeuwse meisjes. “Zij dragen de klederdracht die mijn moeder ook droeg toen ze jong was en die zij als één van de laatsten op Walcheren haar hele leven heeft gedragen”. De expositie loopt tot en met 29 augustus.
Galerie Luctor is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, en maandag vanaf 13:00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.
Galerie Luctor Oudelande
Galerie Luctor

Galerie Luctor is gevestigd in het centrum van Oudelande. We bieden ruimte aan kunstenaars om te exposeren. Als er even geen expositie van een gast-kunstenaar is, dan tonen we werken uit de eigen collectie. Kunst die we mooi vinden, voor een schappelijke prijs.

Openingstijden

Vrijdag, Zaterdag, Zondag, Maandag van 13:00 tot 18:00

Contact

Galerie Luctor
Burgemeester van Lierestraat, 36
4436AL Oudelande
Nederland
Tel: 0113854047

www.galerieluctor.nl

218 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie Luctor