galerie DNA

Expositie is afgelopen

Expositie portretten Dorien Plaat

Tentoonstelling 23-07-2020 t/m 06-09-2020 > Deventer
Indringende portretten Dorien Plaat bij galerie DNA

Galerie DNA in Deventer organiseert regelmatig eigenzinnige exposities van gastkunstenaars.
Vanaf 23 juli exposeert beeldend kunstenaar Dorien Plaat uit Gorssel een aantal indringende portretten van mensen (en dieren) die in onze maatschappij vaak als 'buitenbeentjes' getypeerd worden. Waar de ene toeschouwer haar werk als ongemakkelijk, pijnlijk of confronterend ervaart, is het voor de ander ontroerend, troostrijk of humoristisch.
Dorien zoekt in haar werk naar puurheid, naar het moment dat de geportretteerde twijfelt tussen zich verbergen of zijn kwetsbaarheid tonen. Ook haar dierportretten geeft zij een heel eigen, vaak menselijke emotie. De ogen van de figuren op het doek staren je op indringende wijze aan, alsof ze willen zeggen: 'kijk naar mij en vertel mij wie ik ben'. De voorstellingen van Dorien Plaat zijn een oproep tot mededogen en zachtheid.
galerie DNA Deventer
Sfeerimpressie expositie Cor Lap met beelden van Diana Joseph
galerie DNA Deventer (2)
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
schaalobject van Noëlla Moen
galerie DNA Deventer (4)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar galerie DNA