galerie DNA

Expositie is afgelopen

Iedereen is kleurrijk

Tentoonstelling 10-09-2020 t/m 01-11-2020 > Deventer
galerie DNA Iedereen is kleurrijk
Warm and tender / oil on board / 130 x 100 cm
galerie DNA Iedereen is kleurrijk (2)
Don't look away / oil on linen / 120 x140 cm
galerie DNA Iedereen is kleurrijk (3)
Red in red / oil on linen / 120 x 150 cm
Winnaar ‘Sterren op het doek’ komt naar galerie DNA
Kunstenaar Cor Lap, winnaar van het tv-programma ‘Sterren op het Doek’ met het portret van Waylon, komt in Deventer exposeren bij galerie DNA

Een jaar geleden werd Cor Lap uit Oldenzaal uitgenodigd om mee te doen aan het tv-programma ‘Sterren op het Doek’ dat werd gepresenteerd door Özcan Akyol. Cor won met een prachtig schilderij van Waylon.

Iedereen is kleurrijk
Als portretschilder is Cor Lap een kritische observator en een inlevende intermediair tussen de onderwerpen die hij portretteert. Hij zoekt naar de essentie van de mensen die hij schildert en versterkt dat door zijn stijl van schilderen. We worden de afbeelding ingetrokken door de details, lichtval en de warmte. Zo krijgen we bewondering voor het onderwerp. Zijn forse schilderijen typeren zich door het gebruik van krachtige kleuren. Het ondersteunt de zeggingskracht van de geportretteerden. Soms is dat het kwetsbare, soms is dat de trots. Ook de buitenkant laat zien wie ze zijn of willen zijn. In zijn surrealistische schilderijen vertellen combinaties en details een verhaal over de geportretteerde persoon, zonder dat je ze kent of herkent. Cor Lap exposeert zowel in binnen- als buitenland.

Galerie DNA organiseert regelmatig tentoonstellingen met gastexposanten. Hun werk wordt samen met de beelden van galeriehouders Anneke Mensink, Diana Joseph en dat van hun vaste exposant (Noëlla Moen) tentoongesteld.
Van 10 september t/m 1 november 2020 zijn bezoekers van harte welkom om deze indrukwekkende portretten vrijblijvend te kunnen bewonderen bij:
galerie DNA, Golstraat 9 te Deventer (www.galeriedna.nl).
Open op do. t/m za. 12.00 – 16.00 uur en 1e zondag van de maand.
galerie DNA Deventer
Sfeerimpressie expositie Cor Lap met beelden van Diana Joseph
galerie DNA Deventer (2)
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
schaalobject van Noëlla Moen
galerie DNA Deventer (4)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar galerie DNA