galerie DNA

Expositie is afgelopen

Zien voorbij de buitenkant

Tentoonstelling 03-12-2020 t/m 04-04-2021 > Deventer
galerie DNA Zien voorbij de buitenkant
Schilderij Ank Stegenga, beeld Diana Joseph
galerie DNA Zien voorbij de buitenkant (2)
Schilderijen Ank Stegenga, beelden Anneke Mensink
galerie DNA Zien voorbij de buitenkant (3)
Schilderijen Ank Stegenga, beelden Noëlla Moen
galerie DNA Zien voorbij de buitenkant (4)
Schilderij ank Stegenga, beelden Diana Joseph
galerie DNA Zien voorbij de buitenkant (5)
Ank Stegenga
Galerie DNA organiseert regelmatig eigenzinnige en hedendaagse tentoonstellingen.
Tijdens de nieuwste expositie is beeldend kunstenaar Ank Stegenga te gast met haar intuïtieve en abstracte schilderijen. Haar werk is te zien in combinatie met de beelden van galeriehouders Anneke Mensink, Diana Joseph en vaste exposant Noëlla Moen.

“Zien voorbij de buitenkant”
De schilderijen van Ank kenmerken zich door de kleurnuances. Haar werk kan krachtig van kleur zijn, maar ook verstild, transparant en gelaagd.
In haar atelier volgt Ank een proces van experimenteren, verwonderen en zoeken naar de essentie.
Zij wordt geïnspireerd door de natuur met haar kleuren, lijnen en structuren en de foto’s die ze daarvan maakt. Daarnaast vindt ze inspiratie in literatuur, innerlijke beelden en poëzie.
Haar materiaalgebruik, zoals olieverf, acrylverf, vulmiddelen, inkt, krijt, houtskool en potlood versterkt de diversiteit in haar werk. Behalve schilderijen maakt ze ook spontane abstracte tekeningen en werkt ze op plexiglas.
Review van een bezoeker:
Het werk van Ank kenmerkt zich door diversiteit. Haar veelal intuïtieve en verschillende werken kennen een mooie gelaagdheid en laten aan de kijker over wat je ziet. Er zit een verrassende diepgang in haar werk die enerzijds raakt aan kwetsbaarheid en anderzijds aan kracht.

Van 3 december 2020 tot en met 4 april 2021 zijn bezoekers op afspraak van harte welkom om deze sfeervolle expositie vrijblijvend te bekijken bij:
galerie DNA, Golstraat 9 te Deventer (www.galeriedna.nl).
Open op do. t/m za. 12.00 – 16.00 uur
galerie DNA Deventer
Sfeerimpressie expositie Cor Lap met beelden van Diana Joseph
galerie DNA Deventer (2)
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
schaalobject van Noëlla Moen
galerie DNA Deventer (4)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar galerie DNA