galerie DNA

Expositie is afgelopen

Kunstroute langs drie galeries in het historisch Bergkwartier

Tentoonstelling 14-03-2021 t/m 31-03-2021 > Deventer
galerie DNA Kunstroute langs drie galeries in het historisch Bergkwartier
Ben je kunstliefhebber of verzamelaar en wil je kunst zien op een plek waar je de kunstenaar zelf kunt ontmoeten? Kom dan eens een kijkje nemen bij een aantal galeries die zich daarmee onderscheiden.
Drie galeries hebben het initiatief genomen om in coronatijd een route langs hun galeries te realiseren. Zij laten je graag meegenieten van het moois dat Deventer op kunstgebied te bieden heeft. Hieronder volgt een introductie van de galeries. Heb je belangstelling, plan dan zelf je afspraak (op zaterdagmiddag tussen 12.00 – 16.00 uur) via: www.djanmulderij.nl
Je bent van harte welkom bij de volgende drie galeries:

Galerie DNA, Golstraat 9. www.galeriedna.nl
De galeriehouders van galerie DNA zijn Diana Joseph en Anneke Mensink en vaste gastexposant Noëlla Moen. Zij zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat je meestal één van hen in de galerie persoonlijk kan ontmoeten. Je kan dan in gesprek gaan over het maakproces en vragen naar hun inspiratiebron. Elke 6 weken is er een nieuwe expositie van een gastexposant. Momenteel is dat Ank Stegenga.

CaroArtGallery, Golstraat 7. www.CaroArtGallery.com
Deze galerie is helemaal nieuw in Deventer! Caroline Geerling opende onlangs haar galerie deuren voor het publiek! Bij CaroArtGallery gaat het vooral om beleving. Want Kunst is emotie! Daarom biedt deze mooie, ruime galerie middenin het Oude Bergkwartier unieke, eigentijdse en betaalbare kunst om te bewonderen.Tevens is er elke 2 maanden een combinatie van gastkunstenaars te bezichtigen, met verschillende disciplines, die tezamen een unieke en sfeervolle expositie vormen. Ook is Caroline vaak zelf aan het werk in de galerie met haar eigen materie-kunstwerken. Ook bij CaroArtGallery: workshops en lessen, diverse kunstlezingen (Tussen Kunst & Koek), open dagen en kunstevenementen.

Galerie Bij Floors de Berg op, Walstraat 8. www.galeriebijfloorsdebergop.nl
Zeven kunstenaars runnen hier de veelzijdige galerie, herkenbaar aan de blauwe markiezen en het blauwe uithangbord. Om de beurt is één van hen aanwezig en informeren zij je graag over hun eigen en elkaars meest recente werk. Een gesprek kan ook leiden tot werk in opdracht. De kunstenaars zijn: Judith van Westreenen (beelden), Gea Zieverink (grafisch werk), Margreet Woertman (hoeden), Wim v.d. Meij (etsen), Annette Oorthuys (sieraden), Trudie Canwood (schilderijen) en Djan Mulderij (keramiek). Voel je vrij om contact te maken, zij zorgen dan dat je conform de huidige omstandigheden, zo vlot mogelijk een kijkje kunt nemen.
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

13 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA