galerie DNA

Expositie is afgelopen

Bij nader inzien

Tentoonstelling 08-04-2021 t/m 29-05-2021 > Deventer
galerie DNA Bij nader inzien
expositieposter
galerie DNA Bij nader inzien (2)
Johannah de Vries Salt 01 / 2018 inkt/aquarel op board
galerie DNA Bij nader inzien (3)
Wil Bijker Wood 07 / foto op aluminium 29,5 x 44,5 cm
galerie DNA Bij nader inzien (4)
Johannah de Vries / Duinvermaak 04 / 2020 inkt / pen / aquarel 125 x 100 cm
galerie DNA Bij nader inzien (5)
Wil Bijker Metal 01 / foto op aluminium 45,5 x 69,5 cm
Galerie DNA haalt met nieuwe expositie de natuur binnen
Galerie DNA organiseert ook in Coronatijd eigenzinnige en hedendaagse tentoonstellingen. Tijdens de nieuwste expositie nemen twee kunstenaars de bezoeker mee in hun observaties van de natuur. Voor Wil Bijker is het kijken naar en vastleggen van wat zij in de natuur aantreft vanzelfsprekend. Als ze er op uitgaat in haar omgeving neemt ze haar camera dan ook meestal mee.
Johannah de Vries tekent en schildert met inkt, aquarel en kleurpotlood de kwetsbaarheid en de voortdurende veranderingen in de natuur. Hun werk is te zien in combinatie met de beelden van galeriehouders Anneke Mensink, Diana Joseph en vaste exposant Noëlla Moen.
'Bij nader inzien'
Beide kunstenaars zijn geboeid door details. Wil Bijker ziet in stenen en hout prachtige objecten om te fotograferen. Maar ook andere materialen, zoals glas en metaal, hebben haar aandacht. Ze fotografeert haar onderwerpen vrijwel altijd van heel dichtbij. Naast dichtbij fotografie maakt ze ook foto’s van situaties die haar sociaal raken. Deze foto’s worden meestal wel bewerkt. En zij houdt zich bezig met audiovisuele series. De serie Stones & Faces, waarbij Jasper van ’t Hof de muziek heeft gecomponeerd, is te zien tijdens deze expositie.
Johannah de Vries houdt ook van de natuur. Vooral de tijdloosheid, de energie en het voelbare mysterie van bomen en water boeien haar. Hoewel zij begint met de realistische weergave van het leven, is het haar belangrijkste doel om de ziel of sfeer van het object of de plaats te vinden of te vangen. Voor haar staan beschadigde bomen met nieuwe takken en bomen die van vorm veranderen onder invloed van hun omgeving symbool voor menselijk lijden en veerkracht.
Van 8 april tot en met 29 mei 2021 zijn bezoekers - voorlopig nog op afspraak - van harte welkom om deze expositie veilig en vrijblijvend te bekijken bij:
galerie DNA, Golstraat 9 te Deventer (www.galeriedna.nl).
Open op do. t/m za. 12.00 – 16.00 uur.
Deze epositie maakt ook deel uit van een nieuwe kunstroute langs drie galeries in het Deventer Bergkwartier. Met één reservering via www.djanmulderij.nl kunnen bezoekers op zaterdagmiddagen achtereenvolgens galerie Bij Floors op de Berg, CaroArtGallery en galerie DNA bezoeken. In deze drie galeries treft de bezoeker vaak de kunstenaar zelf.
galerie DNA Deventer
Sfeerimpressie expositie Cor Lap met beelden van Diana Joseph
galerie DNA Deventer (2)
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
schaalobject van Noëlla Moen
galerie DNA Deventer (4)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar galerie DNA