galerie DNA

Expositie is afgelopen

'Sensing Nature', de tastbare kunst van Miranda Vissers

Tentoonstelling 15-07-2021 t/m 20-08-2021 > Deventer
galerie DNA 'Sensing Nature', de tastbare kunst van Miranda Vissers
'Lichen' duo, detail
galerie DNA 'Sensing Nature', de tastbare kunst van Miranda Vissers (2)
'Tuberiform' bordeaux
galerie DNA 'Sensing Nature', de tastbare kunst van Miranda Vissers (3)
'Lichen' 05, foto 2013
Galerie DNA organiseert wisselende tentoonstellingen vol kunst met karakter.

Zo kun je binnenkort de expositie 'Sensing Nature' bezoeken van veelzijdig kunstenaar Miranda Vissers uit Leende. Zij wil in haar schilderijen en textiele objecten een 'sfeer van landschappelijkheid' oproepen. Geïnspireerd door oa korstmossen uit Finland, toont zij vanaf 15 juli haar nieuwe 'Lichen' schilderijen samen met textiele installaties.

Miranda Vissers onderzoekt en observeert structuren in het landschap. Haar reizen vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. Opvallend in haar werk is de kringloopgedachte, in haar werk gebruikt zij (natuurlijke) restmaterialen.
De levenscyclus komt ook tot uitdrukking in het scheppinsproces, materialen worden van buiten mee naar haar atelier genomen. Vervolgens verwerkt zij de opgedane indrukken tot een samengesteld beeld (installatie) in een bepaalde kleursfeer die een associatie met de natuur oproept. Deze objecten plaatst zij vervolgens weer terug buiten in de natuur, waar ze gefotografeerd worden. Zo onstaat een cyclus waarbij schoonheid van verval en vergankelijkheid op kunstzinnige wijze zichtbaar en tastbaar gemaakt worden.

Tijdens deze nieuwe expositie tonen galeriehouders Anneke Mensink en Diana Joseph samen met hun vaste exposant Noëlla Moen ruimtelijk werk dat op het thema geïnspreerd is.

Je bent van harte welkom om vrijblijvend te ervaren wat de beleving van tastbare natuur met onze eigen natuur kan doen.
galerie DNA, Golstraat 9 te Deventer (www.galeriedna.nl).
Open van donderdag t/m zaterdag van 12.00 – 16.00 uur en op de eerste koopzondag van de maand.
galerie DNA Deventer
Sfeerimpressie expositie Cor Lap met beelden van Diana Joseph
galerie DNA Deventer (2)
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
schaalobject van Noëlla Moen
galerie DNA Deventer (4)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar galerie DNA