galerie DNA

Expositie is afgelopen

Every day is a winding road

Tentoonstelling 26-08-2021 t/m 03-10-2021 > Deventer
galerie DNA Every day is a winding road
Romy van Rijckevorsel. Expositieposter 'Every day is a winding road'
galerie DNA Every day is a winding road (2)
Romy van Rijckevorsel Vivre Libre
galerie DNA Every day is a winding road (3)
Romy van Rijckevorsel 'Sugarboy'
‘Every day is a winding road’

Met deze titel opent de expositie met schilderijen van beeldend kunstenaar Romy van Rijckevorsel bij galerie DNA.
Het werk van Romy is gewaagd, provocerend, kleurrijk en nodigt uit tot een persoonlijke interpretatie. Dit zegt zij zelf over haar werk: “De inhoud is belangrijker dan het uiterlijk. Van mij mag het wringen en schuren. Ik ben nog lang niet klaar”.
Galerie DNA organiseert wisselende exposities vol kunst met karakter.

Romy is zeer gefascineerd door de maakbare schoonheid van tegenwoordig en vindt het fijn als de toeschouwer moeite moet doen om haar werk te doorgronden. Zij schildert op een eclectische wijze. In haar werk zie je veel verwijzingen naar klassieke kunstenaars (bijvoorbeeld Gustav Klimt, decoratieve achtergronden, maar ook Egon Schiele). Zij gebruikt verschillende stijlen in haar schilderijen: tekenen, graffiti, schilderen en grafische elementen. De schilderijen zijn postmodern in de zin van "alles is mogelijk" en toch is het niet onrustig. Aan de ene kant zijn de werken decoratief en aan de andere kant ook hard en bijna provocerend en vulgair. Toch zijn ze in evenwicht, deels te wijten aan de sterke samenstelling.
In 2020 werd ze 9e bij de ‘Painter of the year’ (van 1250 aanmeldingen).

Kom kijken naar deze bijzondere expositie van een veelzijdig en gedreven kunstenaar!
Samen met de ruimtelijke werken van Diana Joseph, Noella Moen en Anneke Mensink is deze expositie weer een mooi geheel geworden.
Op koopzondag 3 oktober is Romy van Rijckevorsel aanwezig voor een Meet & Greet van 14.00 - 16.00 uur.
galerie DNA Deventer
Sfeerimpressie expositie Cor Lap met beelden van Diana Joseph
galerie DNA Deventer (2)
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
schaalobject van Noëlla Moen
galerie DNA Deventer (4)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar galerie DNA