galerie DNA

Expositie is afgelopen

Underwater World

Tentoonstelling 07-10-2021 t/m 13-11-2021 > Deventer
galerie DNA Underwater World
expositieposter
galerie DNA Underwater World (2)
'Sleeping Lillies' 100 x 150 cm, olieverf op doek
galerie DNA Underwater World (3)
Underwater Landscape, 100 x 160 cm, olieverf op doek
galerie DNA Underwater World (4)
'Floating Worlds', 100 x 140 cm, olieverf op doek
galerie DNA Underwater World (5)
Hans Magendans, Girl with the yellow dress, 27 cm, notenhout en gespoten meranti
In de olieverfschilderijen van beeldend kunstenaar Margot Olde Loohuis is de geheimzinnige onderwaterwereld, soms sprookjesachtig of mystiek, het centrale onderwerp.
Het rijke, verstilde universum onder het wateroppervlak: diffuus zonlicht dat daar doorheen schijnt, leliebladeren die zich vanaf de bodem ontvouwen en de waterspiegel die lucht, wolken en daglicht laat zien. Het is bijna een filosofische bron van inspiratie geworden.

Margot is een reeds gevestigde kunstenaar in Deventer. Onlangs ging haar lang gekoesterde wens in vervulling door tijdens de opening van haar expositie in de Dorpskerk te Wilp in gesprek te gaan met André Kuipers (astronaut) en Mieke Conijn (directeur IJsselbiënnale), waarbij onder meer de begrippen ‘overview’, het zicht vanuit het heelal op de aarde en ‘underview’, het perspectief vanaf de bodem, op een wonderlijke wijze samen kwamen.
Heb je dit gemist of wil jij jezelf mee laten voeren naar een andere dimensie en weg van de drukte van alledag, bezoek dan haar expositie bij galerie DNA. Samen met de ruimtelijke werken van Diana Joseph, Noëlla Moen en Anneke Mensink is deze expositie weer een mooie beleving.
Galerie DNA organiseert wisselende exposities vol kunst met karakter.
Op zaterdag 13 november 2021 is Margot Olde Loohuis aanwezig voor een Meet & Greet van 14.00 - 16.00 uur.
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

13 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA