galerie DNA

Expositie is afgelopen

Breaking landscape

Tentoonstelling 21-04-2022 t/m 21-05-2022 > Deventer
De nieuwe serie schilderijen van kunstenaar Estrellita Bartelsman is geïnspireerd op het landschap, weergegeven in vogelvlucht.
Haar schilderkunst wordt gevoed door haar affiniteit met architectuur. Haar visie op het landschap wordt op een geheel eigen wijze met intuïtie, gevoel en ervaring met kleur en materie uitgebeeld op het platte vlak. De interactie tussen vlakken en vormen zijn bepalend voor haar werk. Zelf noemt ze dit ‘geometrische abstractie’.
Tijdens deze expositie zijn ook haar unieke, handgemaakte sieraden te zien (en te koop).
Naast de schilderijen en sieraden van Estrellita Bartelsman kunt u ook het ruimtelijk werk zien van Marjoke van Kamp, Anneke Mensink en Noëlla Moen.

Marjoke is gefascineerd door houten kistjes en doosjes. Na het bewerken, kleuren en zagen, bouwt zij hiervan objecten, geïnspireerd op architectonische vormgeving en ‘Tiny Houses’.
Spice Head is een recent werk van Anneke Mensink. Het grote hoofd kenmerkt zich door de kleuren van specerijen en heeft veel vlakken, alsof je allerlei laatjes kan opentrekken. Bij dit werk heeft ze aan de huid zandkorrels toegevoegd.
Van Noëlla Moen zijn ‘Lichtvangers’ te zien, schaalvormige objecten die subtiel het licht weerspiegelen.

De expositie met de titel ‘Breaking Landscape’ is te zien van 21 april tot en met 21 mei.
U bent van harte welkom!

Galerie DNA
Golstraat 9 Deventer

Openingstijden do t/m za 12.00- 16.00 uur en de 1e koopzondag van de maand
www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

22 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA