galerie DNA

Expositie is afgelopen

Dichterbij

Tentoonstelling 01-12-2022 t/m 31-12-2022 > Deventer
galerie DNA Dichterbij
galerie DNA Dichterbij (2)
Jilles Waagmeester - Kop (keramiek)
galerie DNA Dichterbij (3)
Jilles Waagmeester - Kop (keramiek)
galerie DNA Dichterbij (4)
Sancla Hartong - schilderij (zt)
De twee Deventer kunstenaars Jilles Waagmeester (beelden) en Sancla Hartong (schilderijen en tekeningen) exposeren samen onder de titel ‘Dichterbij’.
Beiden vinden het ontstaansproces van hun werk interessant.
Zij werken vaak vanuit een gegeven waarvan de omtrekken zo'n beetje helder zijn, maar de invulling nog helemaal niet is bepaald. Het ontstaansproces, waarin het zoeken, de twijfel en het ontdekken, het plotselinge zeker weten dat het goed zit om het de volgende morgen weer over een geheel andere boeg te gooien: dat blijft voor hen de uitdaging. Langzaam komt zo het eindresultaat dichterbij.
Jilles Waagmeester is een bekende beeldhouwer in Deventer. Vele cursisten hebben les gehad van hem. Hij maakte zelf een serie beelden in de tuin van de oude Landbouwschool ‘Larenstein’ en later in de oude fabriek van Senzora. Maar ook zijn monumentale beelden op verschillende plekken in de stad die hij in opdracht maakte, trekken nog steeds de aandacht, zoals het lichtobject bij het Etty Hillesum Centrum, het beeld ‘Jongetje’ in Colmschate en ‘Moeder en kind’ voor Stichting Onze Woning.
In Jilles’ werk is de menselijke figuur bijna altijd terug te vinden, al dan niet tot in het extreme geabstraheerd. Recentelijk maakte hij een serie koppen waarbij hij werd geïnspireerd door de Afrikaanse kunst. Van de Lega stam (Congo) heeft hij enkele beeldelementen overgenomen. Deze beelden toont hij nu bij galerie DNA.

Sancla Hartong doet voor haar werk inspiratie op in de natuur waar zij graag is. Soms worden dat landschap-achtige beelden, vaak ook werk dat zich beweegt op de grens van figuratief en abstract. Zelf zegt zij: “Als je goed om je heen kijkt is er in iedere vierkante centimeter natuur of plant zóveel te beleven in kleur, vorm en compositie”. Sancla laat graag minimale stukjes ervan het levenslicht zien in uitvergrote vorm (blow up). Zij werkt meestal op basis van haar eigen ontdekkingen, die ze eerst op foto vastlegt. Dan gaat ze op zoek naar hoekjes en plekken die haar raken of fascineren en die gebruikt ze als basis voor haar werk. De beelden die uiteindelijk ontstaan zijn geen exacte kopieën van het uitgangspunt: zij voelt de vrijheid om delen te schikken en herschikken, dingen toe te voegen of weg te laten.

Expositie: ‘Dichterbij’
Periode: 1 december t/m 31 december 2022
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
OPEN: do. t/m za. 12.00 - 16.00 uur (en eerste zondag van de maand)
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA