galerie DNA

Expositie is afgelopen

Onverwachte, kleurrijke ontmoetingen

Tentoonstelling 13-04-2023 t/m 07-05-2023 > Deventer
galerie DNA Onverwachte, kleurrijke ontmoetingen
Peter Munnik - Zonder titel
galerie DNA Onverwachte, kleurrijke ontmoetingen (2)
Hildert Raaijmakers - Archie
galerie DNA Onverwachte, kleurrijke ontmoetingen (3)
Marjoleine Maessen - Ladies First
galerie DNA Onverwachte, kleurrijke ontmoetingen (4)
Anneke Mensink
Galerie DNA is er in geslaagd drie kunstenaars (Hildert Raaijmakers, Peter Munnik en Marjoleine Maessen) bij elkaar te brengen met ieder een eigen thema en stijl van schilderen. Elke kunstenaar laat zijn/haar geheel eigen handschrift zien, waardoor het onverwachte kleurrijke ontmoetingen worden.
Het is een kleurrijk geheel geworden waar je echt naar moet komen kijken als je verrast wilt worden!

De ‘boodschappers’ van Hildert Raaijmakers:
Een raaf met een te grote bek en klauwen, een struisvogel op korte poten, een zwevende berggeit; het zijn de ‘boodschappers’ van Hildert Raaijmakers en ze lijken op echte, ware dieren, maar wel met een onnatuurlijk trekje. Gemeenschappelijk is dat ze ons aanstaren met een doordringende, vragende of waarschuwende blik. Wat vertellen ze ons?
Hildert legt het als volgt uit: "Het is een plotselinge ontmoeting met een dier, dat dan het woord tot je richt en iets zegt dat je recht in het hart treft. De enige juiste boodschap, is wat er voor jou op dát moment toe doet." De boodschappers van Hildert Raaijmakers komen voort uit een lange traditie, waarin dieren de go-between zijn tussen de natuurlijke en bovennatuurlijke wereld. Welke boodschap zij aan ons presenteren, hangt echter af van ons als beschouwer. Hildert Raaijmakers woont en werkt in Den Haag.

De ‘figuren’ van Peter Munnik:
Peter is geen prater, schilderen is de uitlaatklep voor zijn gevoelens. Wat er op het doek komt, is een weergave van hoe hij op dat moment in elkaar zit, waar hij in zijn hoofd mee bezig is. Dat kunnen mensen zijn, situaties, wat er in de wereld gebeurt, geluk, frustratie, verdriet, afscheid, verwondering, boosheid of blijdschap. Kleurgebruik, abstractie en de combinatie van spanning en evenwicht zijn voor hem heel belangrijk.
Vaak zijn er figuren te ontdekken maar wat ze doen, vertelt hij niet: de toeschouwer mag dat zelf bepalen. Om dezelfde reden geeft hij de doeken ook geen titels. Hij zegt: “Ik wil de kijker alle ruimte geven voor zijn/haar eigen interpretatie, ze niet een bepaalde richting opsturen”. Andere onderwerpen zijn portretten, modellen en landschap. Peter woont en werkt in Deventer.

De ‘ontdekkingsreis’ van Marjoleine Maessen:
Schilderen is voor Marjoleine op weg gaan en ontdekken wat er zich ontvouwt op het doek in kleur en vorm. Vooral in haar abstracte werk komt ze dit tegen. Het proces is vaak spannend en niet te voorspellen. Het schilderen is een ontdekkingsreis naar haarzelf: Ze zegt: “Hoe ver durf ik los te laten wat het gaat worden en laat ik het schilderij mij vertellen wat er ontstaan wil? Een kunstzinnige en persoonlijke ontwikkeling, die elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”. Het schilderen is sinds jaren haar passie, zij zegt: “Het is voor mij een innerlijke noodzaak om mijzelf op die manier te uiten”. Op deze expositie ziet u enkele voorbeelden van haar abstracte werk en ook van portretten. Marjoleine Maessen woont en werkt in Apeldoorn.
Tijdens deze expositie zijn ook de kunstwerken van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.

Ontmoet de kunstenaars:
Op zaterdag 15 april is Marjoleine Maessen aanwezig
op zaterdag 22 april is Hildert Raaijmakers aanwezig
op zaterdag 29 april is Peter Munnik aanwezig.

Expositie ‘Onverwachte, kleurrijke ontmoetingen’
Periode:13 april t/m koopzondag 7 mei 2023
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
OPEN: do. t/m za. 12.00 - 16.00 uur en eerste koopzondag van de maand.
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA