galerie DNA

Expositie is afgelopen

De kracht van zacht

Tentoonstelling 11-05-2023 t/m 04-06-2023 > Deventer
galerie DNA De kracht van zacht
'Feest' van Rins Slippens.
Acryl op doek
galerie DNA De kracht van zacht (2)
Kitty Korver met haar schalen van vilt.
galerie DNA De kracht van zacht (3)
'Liggen in het gras' van Rins Slippens
galerie DNA De kracht van zacht (4)
Anneke Mensink
Krachtige en zachte expositie bij galerie DNA
In de nieuwe expositie van galerie DNA wordt ‘de kracht van zacht’ op verschillende manieren uitgebeeld.

Kitty Korver noemt haar wandsculpturen ‘wereldverzachters’. Zij wil hiermee niet alleen zichzelf, maar ook u troosten. Met zachte, warme wol maakt ze strakke, mooi afgewerkte vilten wandsculpturen die geborgenheid bieden aan de ziel. Haar eigen ervaringen worden uitgebeeld, soms zelfs in de schalen gekerfd. Vaak in alle ernst, een andere keer met humor of in blijheid. Maar allemaal hopen ze zowel de ogen als de geest te strelen en tegelijkertijd de akoestische prikkels in de ruimte te verminderen.
De recente toevoeging van zelfgemaakte porseleinen (bone china) elementjes verraden haar ervaring in keramiek.

Rins Slippens maakt schilderijen, gekenmerkt door zijn eigen abstract figuratieve stijl. Hij won in 2004 de eerste prijs in de Gelderlander Kunstwedstrijd.
Kleur en compositie moeten voor hem kloppen en er moet ook voldoende contrast aanwezig zijn. Hij houdt er van om te spelen met de werkelijkheid. Om zo spontaan mogelijk te werken gebruikt hij vrij grote kwasten, maar ook houtskool en krijt. De acrylverf gebruikt hij rechtstreeks en zo onverdund mogelijk op het linnen of paneel.

Tijdens deze expositie zijn ook de prachtige, kleurrijke schilderijen van Peter Munnik en de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien.

Expositie: ‘de kracht van zacht’
Periode: 11 mei t/m koopzondag 4 juni 2023
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

18 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA