galerie DNA

Expositie is afgelopen

Expositie 'Emoties' als eerbetoon aan Gosia Kalisciak

Tentoonstelling 23-05-2024 t/m 15-06-2024 > Deventer
galerie DNA Expositie 'Emoties' als eerbetoon aan Gosia Kalisciak
Gosia Kalisciak met een van haar werken
galerie DNA Expositie 'Emoties' als eerbetoon aan Gosia Kalisciak (2)
Beeldhouwwerk van Gosia Kalisciak
galerie DNA Expositie 'Emoties' als eerbetoon aan Gosia Kalisciak (3)
Foto van Gosia Kalisciak "autobiografische verdieping"
Galerie DNA laat als eerbetoon foto’s en beelden zien van de onlangs overleden kunstenaar Gosia Kalisciak. De expositie is zorgvuldig samengesteld door haar man Joost en haar zoon Edo.
Deze indrukwekkende en ontroerende expositie heeft de titel EMOTIES.

Gosia Kalisciak was een in Polen geboren en in Deventer werkende kunstenaar en docent. Het ontwerpen en maken van ruimtelijke objecten en foto’s waren haar grote passie. Haar kunstwerken zijn geïnspireerd of gebaseerd op emoties, kwetsbaarheid, dromen en verlangens. Fotografie was volgens haar het medium om haar eigen gedachten en ervaringen tot uitdrukking te brengen. Ze streefde ernaar om het beeld herkenbaar te maken.
Het werk als docent gaf haar veel voldoening en plezier. Zij slaagde er in haar passie en gedrevenheid over te brengen op haar cursisten, waardoor ook zij gemotiveerd werden zelf beeldend bezig te zijn.

Zij volgde haar studies aan het Kunstlyceum en de Academie voor schone kunsten in de richting beeldhouwen. Na haar studies werkte ze als docent handvaardigheid in het onderwijs en als restaurateur van oude beelden en objecten. Vanaf 1996 werkte Gosia als zelfstandig kunstenaar en gaf ze lessen beeldhouwen aan volwassenen in haar eigen atelier en in een cursuscentrum. Tot mei 2016 studeerde ze aan de Fotoacademie in Amsterdam.
Gosia overleed plotseling op 8 september 2023. Deze expositie is een eerbetoon aan haar als kunstenaar en mens.
Expositie: EMOTIES van 23 mei t/m 15 juni 2024.

Je bent van harte uitgenodigd.

galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

4 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA