galerie DNA

Expositie is afgelopen

Expositie 'Stil' van Paola de Bruijn en Jonaske de Ruiter

Tentoonstelling 20-06-2024 t/m 13-07-2024 > Deventer
galerie DNA Expositie 'Stil' van Paola de Bruijn en Jonaske de Ruiter
Poster van de expositie
galerie DNA Expositie 'Stil' van Paola de Bruijn en Jonaske de Ruiter (2)
Jonaske de Ruiter - pluk de dag ieder moment
Schoonheid met een rauw randje bij Galerie DNA.
Een ge(s)laagde expositie met de titel STIL.

Twee kunstenaars, Paola de Bruijn en Jonaske de Ruiter, hebben een fascinerende expositie samengesteld. Bij het creëren van hun kunstwerken maken zij gebruik van combinaties van technieken, zoals fotografie, grafiek en borduursel.

De wereld fascineert Paola in al haar gradaties. Vanuit haar grote liefde voor fotografie en grafische technieken maakt zij gelaagde kunstwerken die je meenemen naar een plek naast het alledaagse.
Eigen foto’s worden bewerkt of aangevuld met andere technieken, zoals grafiek en borduursel. Het gevolg zijn intuïtief groeiende kunstwerken. Haar werk is modern, lieflijk, poëtisch, stil, melancholiek en soms uitbundig.
Schoonheid in nietigheid en kleinheid zijn terugkerende uitgangspunten in haar werk. Voor de expositie bij DNA heeft Paola daar verlies en troost aan toegevoegd.

Jonaske komt graag uit haar ‘comfortzone’. Daar waar het schuurt en waar zij uitgedaagd wordt om in een moeilijke situatie tot een oplossing of een sterk beeld, te komen.
De gelaagdheid in het leven boeit Jonaske en dat is ook wat terug te zien is in haar kunstwerken.
Haar werk heeft een sterke, poëtische verbeeldingskracht. Dat poëtische kent echter altijd een rauw randje. Zij houdt van de rafelranden van het leven en het geleefde leven van de mens.
Ook Jonaske houdt zich bezig met verschillende kunstvormen en is voortdurend op zoek naar nieuwe combinaties van technieken. De laatste jaren speelt de fotografie een steeds grotere rol, zowel analoog als digitaal.

Ook het beeldend werk van Anneke Mensink en Noëlla Moen maken onderdeel uit van deze expositie.

Expositie: STIL van 20 juni t/m 13 juli 2024.
Meet & Greet (ontmoet de kunstenaars) op zaterdagen 29 juni en 13 juli van 14.00 tot 16.00 uur

Je bent van harte uitgenodigd!
galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

27 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA