NonFiction Photo Festival

Laatste week

NonFiction Photo Festival 2022

Tentoonstelling t/m 04-12-2022 > Synagoge Groningen, Folkingestraat 60, Groningen
NonFiction Photo Festival NonFiction Photo Festival 2022
‘Saving Forests with Fire’ by Matthew Abbott, World Press Photo Contest 2022, World Press Photo Story of the Year, Series, 3 May 2021. National Geographic/Panos Pictures.
NonFiction Photo Festival NonFiction Photo Festival 2022 (2)
‘Kamloops Residential School’ by Amber Bracken, World Press Photo Contest 2022, World Press Photo of the Year, Single, 19 June 2021. The New York Times.
NonFiction Photo Festival NonFiction Photo Festival 2022 (3)
Bezoek het NonFiction Photo Festival in Groningen van 11 november tot en met 4 december. Lokale fotografen verbeelden de toekomst van voedsel in Future Food vanuit het Noorden, terwijl de internationaal geprezen World Press Photo Exhibition 2022 de rest van de wereld onder de loep neemt.

Future Food
In deze fototentoonstelling staat de toekomst van voedsel centraal. Hoe kunnen voedselinnovatie en de manier waarop we omgaan met voedselproductie en -consumptie bijdragen aan de wereldwijde duurzaamheidscrisis? Future Food gaat in op de belangrijke rol van voedsel bij het vinden van oplossingen voor actuele vraagstukken.

World Press Photo Exhibition 2022
De World Press Photo Exhibition bestaat uit de beste foto’s van het jaar: de verhalen die verteld moeten worden. Foto's van over de hele wereld vertellen verhalen over culturele identiteit, klimaatverandering, burgeropstand en andere intrigerende actuele kwesties. Deze indrukwekkende foto's tonen de staat van de wereld.

De winnaar van de ‘World Press Photo of the Year’ is Amber Bracken uit Canada met ‘Kamloops Residential School’. Rode jurken opgehangen aan kruisen langs een berm herdenken kinderen die stierven in de ‘Kamloops Indian Residential School’, een instelling die is opgericht om inheemse kinderen te assimileren, na de ontdekking van maar liefst 215 ongemarkeerde graven, Kamloops, British Columbia, 19 juni 2021.

Evenementen
Voor iedereen die meer wil weten, is er een prikkelend Visual Academy-programma met rondleidingen en evenementen.

Bezoekersinformatie
Het festival is dagelijks voor publiek toegankelijk in de binnenstad, Synagoge Groningen, Folkingestraat 60. De tentoonstelling en de evenementen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Het is mogelijk om het festival te bezoeken met de klas of als bijzonder zakelijk evenement.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur en vanaf oktober online via www.nonfictionphoto.nl.

Bezoekersinformatie

Titel NonFiction Photo Festival 2022
Data 11 november - 4 december
Locatie Synagoge Groningen, Folkingestraat 60, Groningen
Tickets www.nonfictionphoto.nl
Website www.nonfictionphoto.nl
Social media Facebook - @nonfictionphoto, https://www.facebook.com/nonfictionphoto
Instagram - @nonfiction_photo, https://www.instagram.com/nonfiction_photo/

Openingstijden

maandag t/m woensdag : 10.00 - 18.00
donderdag en vrijdag : 10.00 - 21.00
zaterdag* en zondag : 10.00 - 18.00

*zaterdag 12 nov & 26 nov : 14.00 - 18.00

Prijzen festival

€8,00 Regulier ma t/m vr
€9,00 Regulier zaterdag en zondag
€5,00 Reductie (student (MBO/HBO/WO), 12 - 17 jaar en ticketdeals)
€1,00 Stadjerspashouders
€1,00 Kinderen 6 - 11 jaar
€0,00 Kinderen 0 - 5 jaar

Prijzen Visual Academy (rondleidingen & evenementen)

€12,50 Regulier
€7,50 Reductie (stadjerspas, student (MBO/HBO/WO), 12 - 17 jaar)
€10,00 Groepen v.a. 8 personen

Met een Visual Academy ticket heb je toegang tot het festival op diezelfde dag.
NonFiction Photo Festival Haren
Door Tessa Runau

Het NonFiction Photo Festival is terug voor een tweede ronde! De wereldberoemde World Press Photo Exhibition toont hier de 'verhalen die verteld moeten worden'. Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaire series en indrukwekkende natuurfotografie zijn van 12 november - 5 december te zien in de Synagoge Groningen.

De vraagstukken die in de World Press Photo Exhibition aan de orde komen, krijgen een lokaal antwoord: een tentoonstelling over fair fashion. Deze groepstentoonstelling toont visuele verhalen uit Nederland met een oplossingsgerichte aanpak en onderzoekt hoe fast fashion duurzamer kan worden. Naast de tentoonstellingen biedt het Academy programma rondleidingen en lezingen over fotografie en de verhalen achter de foto’s.

De winnaar van de 'World Press Photo of the Year' is Mad Nissen uit Denemarken met de foto ‘First Embrace’. Na maanden zonder contact in een land dat geteisterd wordt door de Covid-pandemie, toont dit theatrale portret twee mensen die elkaar omhelzen. Het plastic folie dat hen scheidt is gedrapeerd als engelenvleugels. Een ander indrukwekkend visueel verhaal toont de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten, met een symbolische confrontatie tussen twee demonstranten temidden van de beeldenstorm in Washington DC.

De tentoonstelling en de evenementen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.
Tickets zijn nu online te koop via onze website.

Openingstijden

ma t/m wo : 10.00 - 18.00
do en vr : 10.00 - 21.00
za t/m zo : 10.00 - 18.00
za 20 nov : 14.00 - 18.00
: 10.00 - 18.00

Stuur een bericht naar NonFiction Photo Festival