NonFiction Photo Festival

Nu te zien

Gronings Gas 2.0

Tentoonstelling t/m 01-07-2023 > Hogestraat 2,Loppersum,Groningen
NonFiction Photo Festival Gronings Gas 2.0
'Fakkeltocht tegen gaswinning' door Anjo de Haan
NonFiction Photo Festival Gronings Gas 2.0 (2)
'Code Rood' door Joost Nuijten
NonFiction Photo Festival Gronings Gas 2.0 (3)
‘Ik Wacht: Vlas Klip’ door Jan Zeeman
Fototentoonstelling over verleden, heden en toekomst van gaswinning in Groningen. Lokale fotografen laten zien hoe het land zowel heeft geprofiteerd van de gasbel onder Groningen, als duur heeft betaald sinds de start van de bevingen in 1990. De politiek, het protest en de persoonlijke verhalen van Groningers staan in het middelpunt van de aandacht in dit indrukwekkende project.

Gaswinning is een actueel en prangend onderwerp dat in deze expositie belicht wordt in het kader van ‘solutions journalism’. Een tijdlijn vertelt het verhaal vanaf de ontdekking van de Groninger gasbel in 1959 tot de protest-fakkeltochten tegen het aardbevingsbeleid in 2022, om te eindigen bij een visie voor de toekomst van Groningen.

De fototentoonstelling toont werk van fotografen uit het Noorden: Jan Zeeman, Kees van de Veen, Anjo de Haan, Corné Sparidaens en Joost Nuijten. Curatie door Andrea Hooymans.

Deze tentoonstelling was eerder te zien in 2019 en is geactualiseerd op verzoek van centrum EPIQ. EPIQ staat voor een educatief-museaal centrum. Op interactieve wijze geeft EPIQ informatie over gaswinning en aardbevingen, over energie in verleden, heden en toekomst. Centraal daarin staan
de verhalen van de Groningers. EPIQ is een burgerinitiatief dat in 2021 door Nationaal Programma Groningen is gehonoreerd als Toukomstproject.
NonFiction Photo Festival Haren
NonFiction Photo Festival 2019 door Tessa Runau
NonFiction Photo Festival Haren (2)
NonFiction Photo Festival 2022 door Aileen Bus

NonFiction Photo geeft sinds 2003 een podium aan kunst met een missie, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en het jaarlijkse NonFiction Photo Festival.

Contact

NonFiction Photo Festival
Kerklaan 30
9751 NN Haren
Nederland
Tel: 06-41356931

nonfictionphoto.nl

67 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar NonFiction Photo Festival