Sona Sahakian

Expositie is afgelopen

Expositie ''Kunst die je niet laat zien'' , Galerie RAR , Spijkenisse

Tentoonstelling 17-06-2023 t/m 29-06-2023 > Spijkenisse
Sona Sahakian Expositie ''Kunst die je niet laat zien'' , Galerie RAR , Spijkenisse
Expositie ''Kunst die je niet laat zien'' van 17 juni t/m 29 juni 2023

Verborgen kunstwerken in combinatie met prachtig hedendaagse kunstwerken

Van 17 juni t/m 29 juli vindt er bij Regio Art Rijnmond een uitwisseling expositie plaats met werk van leden van de Stichting Kadmium.

Expositie : ''Kunst die je niet laat zien'', Galerie RAR , Spijkenisse

Datums: 17 - 29 Juni 2023

Opening : 17 Juni om 15:00 -17:00

Locatie: Galerie RAR (Regio Rar Rijnmond)
Noordeinde 7
3201 AK Spijkenisse

Meer informatie: https://regioartrijnmond.nl/exposities/kadmium-in-delft-exposeert-bij-rar/

Kunstenaar Arthur Bernard nam het initiatief om de kunstenaarsverenigingen Kadmium uit Delft en Regio Art Rijnmond uit Spijkenisse van elkaars werk en ruimte kennis te laten nemen.

Zo komt het dat Kadmium het werk van haar kunstenaars toont in de galerie van RAR van 17 juni t/m 29 juli. Dit onder de noemer: “Kunst die je niet laat zien!” Het is eigen aan kunstenaars om te experimenteren, intensief materiaalonderzoek te doen en te werken met diverse technieken. Dit voorwerk is vaak essentieel om te komen tot een definitief kunstwerk of om te ontdekken wat de persoonlijke stijl en/of werkvorm is. Uit dit voorwerk ontstaan vaak pareltjes van werken die niet geëxposeerd worden. Zij worden meestal niet zichtbaar voor het publiek en blijven staan in de ateliers van de kunstenaars of verdwijnen in het stof. Kunstenaar Avi Lev heeft een aantal Delftse kunst-collega’s uitgenodigd om hun verborgen kunstschatten aan het publiek te tonen. Het publiek te verwonderen, te amuseren of te verbazen. ?Kunstwerken die dus normaal gesproken niet zichtbaar zijn, worden nu expliciet ten toon gesteld in deze expositie. De ‘verborgen’ kunstwerken worden in combinatie met prachtig hedendaags kunstwerk van de desbetreffende kunstenaar geëxposeerd en het wordt aan de toeschouwer overgelaten om te ontdekken en te aanschouwen welke verbanden er te zien zijn tussen de werken.?

Exposanten

Arthur Benard, Wieneke Bremer, Mariska van der Enden, Joost Konings, Avi Lev, Jolanda Peeters,
Sona Sahakian, Cedrie Sikkens, Frank Vroom.
Sona Sahakian Den Haag
The alchemy
51x37
Mixed media
Sona Sahakian Den Haag (2)
One day
35x24
Mixed media
Sona Sahakian Den Haag (3)
Screenshot of my film '' A glimmer of hope''
Sona Sahakian Den Haag (4)
Exhibition Bring Your Own Beamer (B.Y.O.B) of my film '' A glimmer of hope '' - Pulchri Studio

Sona Sahakian is een beeldend kunstenaar, geboren in 1996 in Nederland. Zij is afgestudeerd aan de afdeling Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Haar werken bestaan uit schilderijen, tekeningen, collages, foto's, installaties en films (videokunst). De afgelopen jaren heeft ze deelgenomen aan verschillende groepstentoonstellingen en projecten.

Haar kunst gaat over de zoektocht naar innerlijke tijdsbeleving , waar herinneringen als fixatie en transformatie ervaarbaar worden gemaakt. De vergankelijkheid, cyclus van het menselijk bestaan ; leven , dood en wedergeboorte speelt hierbij een belangrijke rol die onze werkelijkheid transformeert en ons menselijk bewustzijn versterkt. In haar kunst wil ze de verbeeldingskracht en zintuigelijke ervaringen stimuleren en aanwakkeren, waar de sporen van het verleden een nieuw leven wordt ingeblazen die in haar geheugen verankerd blijft en zo haar persoonlijke geschiedenis verrijkt. Op deze manier wil ze mensen inspireren om een innerlijke reis te maken door echt te voelen en te ontdekken wat de schatkist van hun bestaan is.
 • Schilderkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Stuur een bericht naar Sona Sahakian