raku experience by Danielle van Assema

Expositie is afgelopen

Glastorens van Daan

Tentoonstelling 15-09-2021 t/m 15-10-2021 > Beverwijk
raku experience by Danielle van Assema Glastorens van Daan
Let’s dance, let’s build
Keramiekkunstenares Danielle van Assema-Vet (54) uit Wormer heeft door zelfstudie en veel
experimenteren een geheel eigen stijl ontwikkeld. Dat is de kracht van de autodidact. Een net afwijkende benadering zorgt vaak voor een interessanter resultaat. Het uitgangspunt van haar werk is uniciteit , hergebruik en duurzaamheid. Danielle is opgeleid als Technisch oogheelkundig assistente, geen wonder dat ze een frisse kijk op kunst heeft.Zo rond haar veertigste kwam Danielle na een eerste lesavond keramiek enthousiast thuis en vroeg haar man om een keramiekoven voor haar veertigste verjaardag, een lekkere grote. Na een jaar stopte ze met werken en richtte zich volledig op het kunstenaarschap. Ze kwam in contact met een crematorium en zag dat er toentertijd alleen maar strakke, gladde urnen te verkrijgen waren. ‘Zo rond is een leven niet. Met de Rakutechniek ontstaat een uniek patroon. De barsten in het leven als het ware.’

.

Urn to be was geboren. Workshops waarin samen met nabestaanden speciale urnen worden gemaakt. Een zeer origineel idee dat in de loop der tijd behoorlijk wat navolging heeft gevonden.

Onlangs heeft Danielle de voormalige kerk en een gedeelte van de pastorie in de Markstraat te Wormerveer tot haar beschikking gekregen. En tot haar grote genoegen heeft ze Nienke van Amersfoort bereid gevonden om als coach te fungeren. Danielle: ‘Je bent nooit te oud om je verder te ontwikkelen. De cirkel is daarmee rond. Ik heb de ruimte, wil veel meer combinatietechnieken gaan uitproberen. Allereerst zal ik de kerk in ere herstellen. Uiteindelijk zal ik mijn nieuwe werkruimte ook openstellen voor de atelierroute.

Als eerste project in de kerk is Danielle gestart met het maken van glastorens, bij voorkeur groot. Bij kringloopwinkels voornamelijk van Noppes verzameld ze glas, vooral lampenkappen en bouwt hiermee de Torens van Daan. Eindeloos stapelen, passen, meten en het maken van kleurencombinaties. Torens voor binnen en buiten die je tuin of interieur sieren. Het is haar bedoeling te inspireren en te laten zien dat je door hergebruik tot hele leuke ‘’creatuals ‘’ kunt komen. Speciaal voor het filiaal Noppes in Beverwijk , haar favoriete winkel , verzorgd ze nu een expositie. In de Corona periode maakte ze ook een project “lets dance”. Dansende lampenkapjes gecombineerd met keramiek. Dit als compensatie voor een jaar binnenblijven. Want zeg nou zelf na een jaar Corona willen we allemaal weer dansen!
De glastorens zijn per stuk te koop . Lets Dance is als project verkrijgbaar. De objecten zijn ook te huur, of op aanvraag voor exposities elders aan te vragen.
Voor inlichtingen bel of mail naar Danielle van Assema-Vet
0655727696
raku@ziggo.nl
www.urntobe.nl
www.rakuexperience.com
Noppes Beverwijk Parallelweg 10, 1948 NM Beverwijk
raku experience by Danielle van Assema Wormer
raku experience by Danielle van Assema Wormer (2)
raku experience by Danielle van Assema Wormer (3)
raku experience by Danielle van Assema Wormer (4)

keramieklessen
keramiekworkshops
keramiekcursus
raku saggar primitief stoken

verkoop eigen werk

Openingstijden

iedere dag

Contact

raku experience by Danielle van Assema
klaverland 13
1531sx Wormer
Nederland
Tel: 0655727696

www.rakuexperience.com

251 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar raku experience by Danielle van Assema