de kleine toonzaal

Expositie is afgelopen

Expositie Wout Koppers (houten beelden) en Irene van den Bos (tekeningen)

Tentoonstelling 21-11-2022 t/m 17-12-2022 > Huizen
de kleine toonzaal Expositie Wout Koppers (houten beelden) en Irene van den Bos (tekeningen)
de kleine toonzaal Expositie Wout Koppers (houten beelden) en Irene van den Bos (tekeningen) (2)
Irene van den Bos -The Children of my Class
Van 21 november t/m 17 december zijn de houten beelden van Wout Koppers en de tekeningen van gemengde technieken van Irene van den Bos te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

Irene van den Bos toont werk met het thema 'Childhood'. Het is werk in ontwikkeling is en tot nu tot bevat het thema tekeningen in bister, aquarel en gemengde technieken, installatie, olieverfdoeken en olieverfpanelen. Begrippen als TIJD en daarmee samenhangend KWETSBAARHEID en STERFELIJKHEID hebben haar altijd gefascineerd.
Nu zij zelf verder "in de tijd " komt, denkt zij geregeld terug aan haar jeugd die achter haar ligt. Inmiddels is zij ouder geworden dan haar vader en zij beseft dat zij voortaan verder gaat naar wij hij nooit is geweest. Verder in de tijd. Een aantal jaar geleden kreeg zij de behoefte om daar in haar beeldend werk iets mee te doen.
Aanleiding en bron van inspiratie is het fotoalbumpje wat haar moeder in de kast had liggen met de zwart-wit foto’s die haar vader van haar had gemaakt. Deze kreeg nu een nieuwe lading en betekenis. Het laat fragmenten van herinneringen zien, maar ook een tijdsbeeld van die jaren 50 en 60.
Werken die zij heeft gemaakt naar aanleiding van deze afbeeldingen zijn persoonlijke reflecties op een voorbije tijd.

Wout Koppers toont deze expositie zijn houten abstracte beelden. Hij werkt met vier thema's: handen, mythologie, religie en waarneming/verwerking. Hij onderzoekt de zeggingskracht. de vorm, de mogelijkheden van materiaal, en ruimtelijkheid, dit kan zich uiten in een figuratief -, een semi-abstract - of een abstract beeld. Hout heeft voor Wout zijn voorkeur om mee te werken, alhoewel hij ook uitstapjes maakt naar steensoorten zoals serpentijn, albast en speksteen.
Hij werkt en taille directe (rechtstreeks in het hout zonder voorstudies en vanuit de mogelijkheden die het materiaal biedt). Met handgereedschap zoals guts en beitel zoekt hij zijn weg van amorfe vorm tot een object. Hout is een levend materiaal en kan blijven werken, waardoor scheuren en barsten kunnen ontstaan. In zijn laatste werk past hij een techniek toe waarbij hij de scheuren 'omarmt' en betrekt in zijn werk door deze op te vullen met metaal. Als beeldmerk heeft hij de naam Woodworks gekozen. Woodworks is vrij vertaald hout werkt of houtwerken.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 26 november om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal