GALERIE AUTREVUE

Expositie is afgelopen

Magical drawings - Martijn Versteeg, Brita Seifert, Gabriëlle Westra, Stefanie Ottens

Tentoonstelling 08-07-2022 t/m 21-08-2022 > Heerenveen
GALERIE AUTREVUE Magical drawings - Martijn Versteeg, Brita Seifert, Gabriëlle Westra, Stefanie Ottens
Bodyscape - Brita Seifert
GALERIE AUTREVUE Magical drawings - Martijn Versteeg, Brita Seifert, Gabriëlle Westra, Stefanie Ottens (2)
Grutte Pier - Gabriëlle Westra
GALERIE AUTREVUE Magical drawings - Martijn Versteeg, Brita Seifert, Gabriëlle Westra, Stefanie Ottens (3)
Robijn - Martijn Versteeg
GALERIE AUTREVUE Magical drawings - Martijn Versteeg, Brita Seifert, Gabriëlle Westra, Stefanie Ottens (4)
At ease - Stefanie Ottens
MAGICAL DRAWINGS
Martijn Versteeg, Brita Seifert, Gabriëlle Westra & Stefanie Ottens
8 juli - 21 augustus 2022 Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen

De kracht van een potlood. Een tekening waar maanden aan gewerkt wordt? Een fantasie die door pastel en potlood op papier wordt gezet? Kunstenaars die je een blik gunnen in hun wereld en je uitnodigen te kijken zoals zij dat zien? Dat vind je op onze nieuwe expositie. We nodigen we je graag uit voor Magical drawings. De tekeningen zijn gemaakt met houtskool, grafiet, pastel of kleurpotlood. Sommige zijn gigantisch groot. Ze hebben een enorme zeggingskracht. Je ervaart misschien wel een meditatieve werking, als je kijkt naar alle details, ongelooflijk mooi.

MARTIJN VERSTEEG (Overberg, 1989) is een autodidactisch tekenaar o.a. bekend van Sterren op het Doek. Floortje Dessing koos zijn portret uit. Zijn grote tekeningen zijn wand vullend. Gefascineerd door schoonheid onderzoekt hij met zijn kunst hoe mooi de wereld is, als je hem ‘gewoon’ laat zien. Zijn stijl is hyperrealistisch, hij maakt gebruik van contrasten en donkere achtergronden. Een goed portret kost hem maanden werk. Zijn werk is pure magie. Hij werkt op een groot formaat wit papier, houtskool en grafiet. Versteeg exposeert o.a. in Nederland en Taiwan. Onlangs wint hij de Cultuur Prijs van Veenendaal en in 2017 de publieksprijs van De Nederlandse Portretprijs.

BRITA SEIFERT (Leipzig, 1963) tekent sinds 1980, volgt de academie voor grafische illustratie in Leipzig en de academie voor beeldende kunst in Berlijn. In de drie jaren dat ze in Italië woont, laat ze zich inspireren door Da Vinci en Dürer. Ze voltooit de opleiding multimediadesign in 2000. Haar werk ontwerpt ze eerst digitaal, daarna tekent ze, soms met een model voor de juiste stofuitdrukking. Haar werk, geïnspireerd door muziek, reizen of een persoonlijke ervaring, neigt naar het fantastische, erotische en magisch-realistische. Ze is een tovenares met pastel en kleurpotlood. Ze exposeert o.a. in België, Duitsland, Oostenrijk, USA en Nederland.

GABRIËLLE WESTRA (Hallum, 1990) tekent zolang ze zich kan herinneren. Ze behaalt in 2015 haar Master aan de Klassieke Academie Groningen en voltooit die met een studie aan de Academy of Art in Florence. Ze is meermalen genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs en ontvangt onlangs de Prix de Norvège. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving, bij wie ze op zoek gaat naar hun geheime kracht. Haar tekenstijl is realistisch, gedetailleerd en krachtig. Gabriëlle is een multitalent. Ze tekent, schildert en beeldhouwt. Ze exposeert haar werk o.a. in de USA, Frankrijk, Italië en Nederland.

STEFANIE OTTENS (Groningen, 1987) studeert autonome beeldende kunst aan Kunst academie Minerva en behaalt haar Master of Arts (kunstgeschiedenis) aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze legt zich de laatste tijd vooral toe op het maken van botanische tekeningen. Zij streeft naar een wetenschappelijk correcte weergave. Ze werkt daarbij o.a. in potlood en houtskool. Ottens is onlangs aspirant lid geworden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland.

OPENING: vrijdag 8 juli (11-17 uur) vrije toegang met hapje en drankje. Kom wanneer het jou/jullie uitkomt. We ontvangen je graag! Kom en ervaar de magie van het tekenen!

GALERIE AUTREVUE, Woudsterweg 4, Heerenveen, vlakbij Museum Belvédère
Openingstijden: vr/za 11-17 en zo 12-17 uur
Entree 5 € incl. kopje koffie/thee/fris
Vrienden van Autrevue: vrije toegang incl. consumptie www.autrevue.nl
GALERIE AUTREVUE Heerenveen
100 m2 voor de beleving van (sur)realistische kunst
GALERIE AUTREVUE Heerenveen (2)
De ingang van Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen
GALERIE AUTREVUE Heerenveen (3)
Prosciutteria - Bologna - olieverfschilderij door Simon Pasini @Galerie Autrevue, het adres in Nederland voor Pasini liefhebbers.
GALERIE AUTREVUE Heerenveen (4)
Elevated - een steenbok in de Alpen bij Chamonix - olieverfschilderij door duo Algera & Westra.

Galerie Autrevue: de àndere kijk op kunst
Werken van binnen- en buitenlandse gediplomeerde kunstenaars.
realism surrealism sculptures fineart oilpaintings

Openingstijden

Vrijdag 11- 17 uur
Zaterdag 11-17 uur
Zondag 12-17 uur en meer opties na afspraak

Contact

GALERIE AUTREVUE
Woudsterweg 4
8448HA Heerenveen
Nederland
Tel: 0653378851

www.autrevue.nl

30 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Multimedia

Stuur een bericht naar GALERIE AUTREVUE