Gallery Lukisan

Expositie is afgelopen

Jan Wessendorp - Teder Indringend

Tentoonstelling 01-05-2021 t/m 19-06-2021 > Bergen op Zoom
Gallery Lukisan Jan Wessendorp - Teder Indringend
Gallery Lukisan Jan Wessendorp - Teder Indringend (2)
Gallery Lukisan Jan Wessendorp - Teder Indringend (3)
Gallery Lukisan Jan Wessendorp - Teder Indringend (4)
Gallery Lukisan Jan Wessendorp - Teder Indringend (5)
Misschien valt het niet meteen op wanneer je een expositie van Jan Wessendorp bezoekt maar feit is dat je vooral afbeeldingen van mensen ziet, van mannen meer bepaald. Door abstrahering en, sterker nog, wijze van uitdrukken zijn die echter niet specifiek mannelijk, of juist wel maar zijn ze in dat geval ook voorzien van kenmerken die vrouwelijk genoemd mogen worden. Dat roept de vraag op wát je nu eigenlijk waarneemt en op zo’n moment raak je daadwerkelijk betrokken bij het ontstaansproces, raakt je blik verstrikt in het spanningsveld van deze dualiteit plus tussen traditionele tegenstellingen als licht en donker, open en dicht, figuratief en abstract, en moet je aan de slag met interpreteren want vrijblijvendheid staan Wessendorps schilderijen in geen geval toe. 

De tentoonstelling kan worden beschouwd als een eerbetoon aan de 80-jarige, een van de bekendste kunstenaars uit Bergen op Zoom.
Gallery Lukisan Bergen op Zoom

Gallery Lukisan is een kunstgalerie met focus op hedendaagse kunst uit Indonesië, en biedt tevens een platform voor kunst uit Europa, vaak met een link naar Azië.

Openingstijden

donderdag-zaterdag: 11-17 uur

Stuur een bericht naar Gallery Lukisan