Kunstcollectief Purmerend

Expositie is afgelopen

Kunstroute Purmerend 2022

Tentoonstelling 01-10-2022 t/m 02-10-2022 > Purmerend
Bent u op 1 en 2oktober onze gast tijdens de 21e editie van Kunstroute Purmerend?

Net zoals de afgelopen 20 jaar staat Purmerend het eerste weekend van oktober in het teken van de Kunstroute. 35 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 11.00-17.00 uur hun atelier of gastlocatie om u kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er voor u een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van glas tot textiel en nog veel meer. U wordt gastvrij ontvangen en kunt hun kunst vrijblijvend bekijken. Uiteraard zal de kunstenaar enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.

In hun exposities staan de kunstenaars stil bij 20 jaar Kunstroute, die zich heeft ontwikkeld van een stichting die alleen de route organiseerde naar een Kunstcollectief met een breed palet van activiteiten. Dit doen zij door iets van hun eigen artistieke ontwikkeling te laten zien. Bijvoorbeeld hoe zij zijn begonnen als kunstenaar en waar ze nu staan.

U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 28 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd- zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, www.kunstcollectiefpurmerend.nl. Op de website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken.

Wij wensen iedereen veel plezier met het uitstippelen van hun persoonlijke route en hopen u te mogen verwelkomen tijdens het meest kunstzinnige weekend van Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster.

ROUTEWIJZIGINGEN
De expositielocatie van routenummer 8 (Bep van Os en Nynke van Zwol) is gewijzigd. Hun werk is te zien op de Van Goor Hinloopenstraat 41 (Purmerend) in plaats van de eerder aangekondigde locatie Uitvaartcentrum Purmerend, Purmerweg 94.
Routenummer 18 bij Inloophuis Wij Allemaal (Burg. De Kooimanweg 11) vervalt in verband met ziekte (corona) van beide kunstenaars Peter Elias en Karin Kuik.
Kunstcollectief Purmerend Purmerend

Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen we o.a met de Kunstroute, Etalageroute en diverse andere activiteiten.

Contact

Kunstcollectief Purmerend
Sandvisbaai, 3
1448 SR Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

www.kunstroutepurmerend.nl

10 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstcollectief Purmerend