Kunstcollectief Purmerend

Nu te zien

Kunst in 't Stamhuis: thema Vrijheid

Tentoonstelling t/m 12-10-2024 > Purmerend
Kunstcollectief Purmerend Kunst in 't Stamhuis: thema Vrijheid
Wings van Joke Sweers
Kunstcollectief Purmerend Kunst in 't Stamhuis: thema Vrijheid (2)
Nooit meer Auschwitz, foto van Karin Kuik
Kunstcollectief Purmerend organiseert drie keer per jaar een groepsexpositie in ’t Stamhuis. Vanaf 5 mei t/m 12 oktober staat deze in het teken van het thema Vrijheid. Voor deze expositie zijn de kunstenaars van het Kunstcollectief gevraagd om een kunstwerk aan te leveren over dit thema en werden de dichters van Dichterskring Waterland uitgenodigd om een gedicht te maken bij één van de schilderijen of foto’s.
Op 5 mei wordt om 15.00 uur tijdens de expositie op bijzondere wijze geopend. Negen dichters dragen hun werk voor bij het desbetreffende kunstwerk, in het bijzijn van de kunstenaar. Ook wordt dan een boekje met de kunstwerken en de gedichten gepresenteerd.

Woorden geven aan je ervaring
Nelleke Vermeulen, voorzitter van de Dichterskring, verwoordt: "Bij het zien van het kunstwerk Nooit meer Auschwitz, van Karin Kuik, was mijn eerste reactie daarvan weg te gaan en een leuk gedicht te maken bij iets vrolijkers. Maar als iets je zo tegenstaat, is het soms juist de moeite waard om dit te onderzoeken. Daarna kwamen de woorden vanzelf. Er is nog steeds oorlog en dat is zo intens verdrietig. Goed om daar in vrijheid af en toe bij stil te staan.”
Zo voegen de gedichten een persoonlijke dimensie toe aan de negen getoonde kunstwerken. Zoals het gedicht van Marcella Boomsma bij het schilderij “Wings” van Joke Sweers.

sla je vleugels uit
vlieg naar waar je wilt
geef je over aan stilte
beleef je dromen
ontdek in vogelvlucht
je eindeloze ruimte
voel je vrij om te zijn
waar je nooit was
Kunstcollectief Purmerend Purmerend

Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen we o.a met de Kunstroute, Etalageroute en diverse andere activiteiten.

Contact

Kunstcollectief Purmerend
Sandvisbaai, 3
1448 SR Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

www.kunstroutepurmerend.nl

28 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstcollectief Purmerend