Françoise Vaal Photographic Arts+

Kunstbeleving op Kasteel Sypesteyn

Tentoonstelling t/m 31-10-2021 > Loosdrecht
Zeven kunstenaars exposeren zeer divers werk in de historische tuin van Kasteel Sypesteyn, te Loosdrecht.

Vanaf het moment dat Françoise zich realiseerde dat de natuur een groot zintuigelijk intelligent organismeis en dat het uiteindelijk de mens zal overleven, raakte ze in vervoering door dit onderwerp.

“Haar moed en niet te stuiten improvisatie om te groeien en bloeien, is het thema waar ik mee werk.
Ik ben altijd op zoek naar tekenen van hoop, kracht en wil om te leven, soms zelfs tegen alle verwachtingen in. Die authentieke kracht raakt mij.
Mijn doel is om het verband vast te leggen tussen mens en natuur. De mens is ook natuur, maar vergeet dat vaak. Het is niet voor niets dat wanneer we in de natuur vertoeven onze zintuigen wakker geschud worden en onze geest en lichaam kalmeren. We zijn dan terug bij de basis van het leven.”

Het medium fotografie dwingt Françoise om ter plekke deze basis te ervaren. Door steeds intensiever te kijken, wordt de genialiteit van de eenvoud voelbaar. Ze legt het vast en in de post-productie benadrukt ze het kenmerk dat haar aantrok. Ze werkt met (kleur)lagen, intentional camera movement of texturen om het werk af te maken en het natuurlijke kenmerk er uit te laten springen. Veelal resulteert dit in series, om het gekozen thema vanuit zoveel mogelijk perspectieven te laten zien.

De thema’s die Françoise graag belicht zijn wilskracht, ambitie, tegenslag, confrontatie, improvisatie en authenticiteit.
  • Fotografie
  • Multimedia

Stuur een bericht naar "Françoise Vaal Photographic Arts+"