Illustratie Ambassade

W. E. B. Du Bois: Charting Black Lives

Tentoonstelling t/m 29-12-2021 > Amsterdam
Illustratie Ambassade W. E. B. Du Bois: Charting Black Lives
Conjugal Condition of American Negroes According to Age Periods © W. E. B. Du Bois
Illustratie Ambassade toont in samenwerking met The Black Archives de expositie W. E. B. Du Bois: Charting Black Lives, een reizende expositie van House of Illustration.

W. E. B. Du Bois is een van de belangrijkste en meest invloedrijke Afro-Amerikaanse
activisten en intellectuelen van de 20e eeuw. De expositie Charting Black Lives toont zijn verbazingwekkende – maar weinig bekende – verzameling infographics om pseudo wetenschappelijk racisme uit te dagen, waarbij hij de visuele argumenten
net zo krachtig maakte als zijn tekstuele.

Naast reproducties van de afbeeldingen van Du Bois, presenteert de tentoonstelling werken van Mona Chalabi, Data Editor bij The Guardian, waarin zij de kenmerkende strakke lijnen, vormen en primaire kleuren opnieuw verwerkt. Chalabi’s werk toont de blijvende relevantie van Du Bois’ datavisualisaties en de raciale ongelijkheden waar hij tegen vocht.

De expositie W.E.B. Du Bois: Charting Black Lives is van 10 november t/m 29 december te bezoeken bij het Meterhuis op het Westergasterrein in Amsterdam.

Reserveren via https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/charting-black-lives

De Illustratie Ambassade is een platform voor illustratie waar het belang, de schoonheid en de veelzijdigheid van (Nederlandse) illustratie wordt uitgedragen en gepresenteerd.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "Illustratie Ambassade"