Niek Wittebrood / Steenidee

Expositie is afgelopen

Beeldend avontuur in Steen, Staal en Keramiek, Kasteeltuin Sypesteyn.

Tentoonstelling 25-06-2022 t/m 30-10-2022 > Nieuw-Loosdrecht
11 hedendaagse Nederlandse beeldhouwers tonen hun werk in Steen, Staal en Keramiek. Het is een tentoonstelling waarin vooral beeldend werk in steen vertegenwoordigd is en laat een interessante variatie in benadering en onderwerpen zien.

Zij tonen met de beelden hun passie voor beeldend vormgeven in het materiaal waarin ze werken. Allen hebben hun eigen authentieke benadering van dat materiaal in relatie tot hun onderwerp. Met aandacht, passie en verrassende humor zijn de beelden ontworpen, gemaakt en opgesteld. Beelden waarbij ook vragen kunnen worden gesteld en de beschouwer tot nadenken stemt.

Maak dus nu kennis met het werk van: Wil van Blokland, Jacqueline Bohlmeijer, Petra Boshart, Michiel Deylius, Laus Heezemans, Leen Kessels, Anja Roemer, Caroline Ruizeveld, Rita van der Vegt, Jos Verschaeren en Niek Wittebrood. Alle werken zijn te koop. Heeft u interesse in één of meerdere beelden kunt u contact opnemen met de kunstenaar. Een reactie in het boek bij de entree/kassa, na afloop van de bezichtiging van de beelden wordt zeer op prijs gesteld, naast een bijdrage voor de kosten van de tentoonstelling van de kunstenaars.
Niek Wittebrood / Steenidee Odijk
System of dehumanization, 2020, Dit beeld geeft een beeld waarin zich de mensheid zich beweegt als we niet ingrijpen en onze eigen gedroomde en gewenste wereld creëren. Een wereld waarin geld, macht, bezit en controle niet meer leidend zijn maar, medemenselijkheid en liefde leidend wordt. De eigen vrije ontwikkeling van elk mens/individu die een bijdrage levert aan het geheel op zijn unieke eigen wijze. En oprecht samen leven in een gezonde omgeving in contact met de natuur en zichzelf in bewustzijn.
Niek Wittebrood / Steenidee Odijk (2)
Niek Wittebrood / Steenidee Odijk (3)
Rituelen, tentoonstelling Rietveld paviljoen Amersfoort, onderdeel van installatie, 2022,
Van 6 okt. tot 6 november 2022.
Zie www.steenidee.nl/agenda
Niek Wittebrood / Steenidee Odijk (4)
Johan van Oldenbarneveld, 2019, Ter ere van zijn sterfjaar toen 400 jaar geleden heb ik dit beeld gemaakt.
Het staat nu in expositie Beeldend avontuur in steen staal en keramiek, Kasteel Sypesteyn, Nieuw Loosdrecht tot 30 oktober 2022.

Ik maak beeldend werk ik steen en bij voorkeur in graniet. Ik maak werk voor de openbare ruimte en privé verzamelingen in tuin of interieur. De laatste tijd maak werk met een vooral maatschappelijk thema voor tentoonstellingen naast kleiner werk dat vaak a prima vista is gemaakt naar aanleiding van een idee dat in het te maken beeld wordt uitgewerkt. Naast beeldend werk maak ik onder andere in opdracht persoonlijke grafmonumenten.

Openingstijden

bezoek op afspraak.

Stuur een bericht naar Niek Wittebrood / Steenidee