Mayke Merkx

Expositie is afgelopen

Expositie: Mayke Merkx en Rita Camphuijsen

Tentoonstelling 01-03-2023 t/m 30-04-2023 > Utrecht
Mayke Merkx Expositie: Mayke Merkx en Rita Camphuijsen
Van 1 maart tot en met 30 april is de duoexpositie van Mayke Merkx en Rita Camphuijsen op de begane grond in ons gebouw te bewonderen.

Een duo tentoonstelling van twee kunstenaars uit Ambachtateliers in De Bilt.

ZIMIHC Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht
Tel: 030 – 272 3455

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 10:00 – 17:00.

Mijn naam is Mayke Merkx en ik ben een enthousiaste en creatieve persoon, die graag een uitdaging heeft. Mijn werk is net zo veelzijdig als ik zelf ben.Ik schilder, maak grafische kunst zoals lino’s en etsen, fotografeer, werk met resthout en digital art.

In 2020 ben ik na een lange tijd weer het atelier ingegaan om daar aan de slag te gaan. Ik ben een autodidact kunstenaar en volg veel workshops en cursussen om mijn techniek te verbeteren.

Aanvankelijk maakte ik schilderijen met onmogelijke figuren, (3D werken) op kleine doekjes van 20×20 cm. Een belangrijk thema in mijn werk is ‘lijnen’. Het fascineert me hoe door de plaatsingen van lijnen en het kleurgebruik er een dynamiek in het schilderij ontstaat. Door schilderijen te maken met drie verdwijnpunten, ontstaat er een interessant lijnenspel. Ik gebruik graag primaire kleuren in mijn werk.

Sinds ik een atelier heb, maak ik lino’s en etsen met een handpers. Elke keer is het weer een verassing wat het resultaat zal zijn. Dat vind ik zo fascinerend aan deze technieken.

Het werken met hout blijft fascinerend. Op diverse manieren komt dit steeds terug in mijn werk. Vooral een combinatie van het materiaal en de details leidt steeds tot een uniek werk.

Fotografie, en met name straatfotografie is een grote passie van me. Ik reis veel om foto’s te kunnen maken van het leven van mensen in grote steden.

Steeds ben ik opzoek naar eenvoud in een compositie. In mijn werk is veel expressie en kracht te zien zowel in het ontwerp als in het materiaal gebruik.

Contact

Mayke Merkx
Utrecht
Nederland

maykemerkx.com

145 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Mayke Merkx