Jacquie Maria Wessels

Expositie is afgelopen

Fotoroute Staatsliedenbuurt - Jacquie Maria Wessels

Tentoonstelling 23-06-2023 t/m 31-08-2023 > Amsterdam
Jacquie Maria Wessels Fotoroute Staatsliedenbuurt - Jacquie Maria Wessels
Aankondiging
Jacquie Maria Wessels Fotoroute Staatsliedenbuurt - Jacquie Maria Wessels (2)
Plattegrond Fotoroute Staatsliedenbuurt
Deze zomer toont Kunsttraject een fotoroute met werken uit de series 'Garage Stills’ 'Fringe Nature’ ‘Garage Faces’ en ‘Cityscapes’ van Jacquie Maria Wessels in een tentoonstelling op verschillende locaties in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam.

‘Garage Stills’ en ‘Fringe Nature’
Voor ‘Garage Stills’ bezocht Wessels autoreparatiegarages in binnen en buitenland op zoek naar nieuwe vormen, objecten en texturen in een voor haar onbekende (mannen) wereld. In de interieurs van de oude garages, ensceneerde ze haar ontdekte materialen tot intrigerende rauwe maar tegelijkertijd ook poëtische collageachtige stillevens. Voor ‘Fringe Nature’ fotografeerde ze de schamele natuur die buiten bij de garages in de rafelranden van steden groeit en soms de al verdwenen garage’s overwoekert.
Te zien: Onderdoorgang, Van Limburg Stirumstraat/J.M. Kemperstraat.

‘Garage Faces’ en ‘Cityscapes’
In vier Kunsttraject-etalages exposeeert Wessels ook analoog fotowerk. In de stillevens ‘Garage Faces’ kun je gezichten ontdekken en de ‘Cityscapes’ gaan over architectuur in Paramaribo gedomineerd door Surinaamse muurschilderingen.
Te zien: Bentinckstraat 23/25 en Cliffordstraat 10 en 16.

Vanaf 23 juni t/m eind augustus 2023

https://www.kunsttrajectamsterdam.nl/etalages-sb-2023/397-garage-stills-fringe-nature

Verder deze zomer te zien van Jacquie Maria Wessels:

- Musée de la Photographie in Charleroi, België: Solotentoonstelling 'Garage Stills & Fringe Nature', 3 juni t/m 24 september 2023

- Rijksmuseum Amsterdam: 'New Horizons - Hedendaagse fotografie in het Rijksmuseum’.
Een groepstentoonstelling met recent voor de collectie van het Rijksmuseum verworven werken, 29 juni t/m 3 september 2023

- Nieuw fotoboek 'Garage Stills & Fringe Nature', maart 2023 Ludion publishers, Brussel

Jacquie Maria Wessels woont en werkt in Amsterdam en studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld academie en sociale psychologie aan de Vrije Universiteit, beide in Amsterdam. Wessels heeft zich ontwikkeld tot een kunstenaar die zich op het gebied van de autonome en documentaire fotografie begeeft waarbij zij zich voor langere tijd in een onderwerp verdiept. Haar onderwerpen dienen veelal als kader om de diverse sociale omstandigheden en de omgeving van mensen te onderzoeken.

Het werk van Jacquie Maria Wessels wordt wereldwijd tentoongesteld en bevindt zich in de collectie van verschillende musea als wel privécollecties, waaronder het Rijksmuseumin Amsterdam (NL), Huis Marseille - Museum voor Fotografie in Amsterdam (NL) en het Surinaams Museum in Paramaribo (SR).

Stuur een bericht naar Jacquie Maria Wessels